Almanya'nın Atina Büyükelçiliği Rezidansı Önünde Silahla Havaya Ateş Açılması - Son Dakika
Güncel

Almanya'nın Atina Büyükelçiliği Rezidansı Önünde Silahla Havaya Ateş Açılması

Almanya\'nın Atina Büyükelçiliği Rezidansı Önünde Silahla Havaya Ateş Açılması

Dışişleri Bakanı Steinmeier, Atina'daki Almanya Büyükelçiliği rezidansı önünde silahla havaya ateş açılmasını kınadı.

30.12.2013 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Almanya Büyükelçiliği rezidansı önünde silahla havaya ateş açılmasını kınadı.

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, yaptığı yazılı açıklamada, Atina'daki Almanya Büyükelçiliği rezidansına karşı yapılan olayda kimsenin zarar görmemesinden dolayı mutlu olduğunu belirtti. Bu olayı ciddiye aldıklarını ifade eden Steinmeier,  Almanya'nın temsilcisine yapılan bu tür bir saldırıyı hiçbir şeyin haklı çıkaramayacağını kaydetti.

Saldırganların Almanya ile Yunanistan ve Almanlar ile Yunanlılar arasındaki iyi ilişkilere zarar vermeyi başaramayacaklarını vurgulayan Steinmeier,  Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos'a hızlı bir şekilde harekete geçtikleri için teşekkür etti.

Steinmeier, Samaras ve Venizelos'un  olay yerindeki güvenliği artıracakları ve sorumluların tespit edilerek hesaba çekileceği güvencesini verdiğini  kaydetti.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise olaya ilişkin Steinmeier'in Atina Büyükelçisi  Wolfgang Dold ve Venizelos ile telefonla görüştüğü bildirildi.

Atina'daki Almanya Büyükelçiliği rezidansı önünde sabaha karşı motosikletli 4 kişinin Kalaşnikof silahlarla havaya ateş açtığı ve rezidansın önünde 50 kadar mermi kovanının bulunduğu ifade edilmişti. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'nın Atina Büyükelçiliği Rezidansı Önünde Silahla Havaya Ateş Açılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement