Altın Limuzinli Kral Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika
Güncel

Altın Limuzinli Kral Türkiye'ye Geliyor

Altın Limuzinli Kral Türkiye\'ye Geliyor

Brunei Darussalam Sultanı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetine karşılık olarak Türkiye'ye gelecek.

05.04.2012 12:12  Güncelleme: 14:07

Brunei Darussalam Sultanı Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetine karşılık olarak 7-11 Nisan 2012 tarihlerinde Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Brunei Kralı Hacı Hassanal Bolkiah "Dünyanın en varlıklı soyluları" sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Toplam 22 milyar dolarlık bir servete sahip olan Bolkiah, öyle ki dünyanın en popüler kraliyet üyesi olarak bilinen İngiliz Kraliçesi II. Elizabeth'in servetinin tam 36 kat üzerinde servete sahip..

Komu ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, bu 1984 yılında bağımsızlığını ilan eden Brunei Darussalam Sultanlığı'ndan Türkiye'ye Devlet Başkanı düzeyinde yapılan ilk resmi ziyaret olacak.

7 Nisan Cumartesi günü Türkiye'ye gelecek olan Konuk Devlet Başkanı önce İstanbul'da temas ve incelemelerde bulunacak, daha sonra Ankara'ya geçecek.

Ziyaret kapsamında 10 Nisan Salı günü Ankara'da yapılacak heyetlerarası görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra güncel bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak.

Cumhurbaşkanlığı, konu ile ilgili yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bölgesinin önemli ülkelerinden Brunei Darussalam önümüzdeki yıl Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dönem Başkanlığını üstlenecektir. Majesteleri Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah'ın ülkemize gerçekleştireceği bu tarihi ziyaret, dost ve kardeş iki ülke arasındaki ilişkilerin derinleştirilip güçlendirilmesine katkıda bulunacaktır" denildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Altın Limuzinli Kral Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement