Yapılan bir kamuoyu yoklaması, Alzheimer'ın kanserden sonra en fazla korkulan hastalık olduğunu gösterdi.
Amerikan haftalık Time gazetesinin internet sitesinde yayımlanan yoklamaya göre, katılımcıların dörtte biri Alzheimer'ın kanserden sonra en fazla kaygı uyandıran hastalık olduğunu düşünüyor.
12 ülkeden 6 bin kişinin katıldığı yoklamada Hindistan, Çin ve Suudi Arabistan'da katılımcıların yüzde 80'inin Alzheimer'ı yaşlılık belirtisi sandığı da ortaya çıktı.
Katılımcıların yüzde 40'ı ise sadece aile fertlerinden bir ya da birkaçına Alzheimer teşhisi koyulmuşsa bu hastalığa yakalanacağına inanıyor.
Sonuçları değerlendiren Alzheimer Derneği'nin Başkanı Harry Johns, beyni olan herkesin bu hastalığa yakalanabileceğini, sanılanın aksine Alzheimer'ın normal yaşlanma sürecinin bir sonucu olmadığını vurguladı. - Ankara
Son Dakika › Güncel › Alzheimer, Kanserden Sonra En Fazla Korkulan Hastalık - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.