Amasya'da 26 tarihi eseri satmaya çalışan 3 kişi gözaltına alındı - Son Dakika
Güncel

Amasya'da 26 tarihi eseri satmaya çalışan 3 kişi gözaltına alındı

Amasya\'da 26 tarihi eseri satmaya çalışan 3 kişi gözaltına alındı

Amasya'da, ellerindeki 26 tarihi eseri satmaya çalışan 3 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğüne bağlı mahalle bekçileri, bir kamyonette tarihi eser olduğu bilgisine ulaştı. Kamyoneti durduran bekçiler, durumu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bildirdi. Kamyonette yapılan aramada, Bizans ve Osmanlı dönemine ait olduğu değerlendirilen 26 küp bulundu. Söz konusu tarihi eserleri satmaya çalıştıkları iddia edilen 3 zanlı, gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Şüpheliler hakkında, 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet' suçundan işlem başlatıldı.

24.05.2024 10:23

Amasya'da, ellerindeki 26 tarihi eseri satmaya çalışan 3 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğüne bağlı mahalle bekçileri, bir kamyonette tarihi eser olduğu bilgisine ulaştı. Kamyoneti durduran bekçiler, durumu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bildirdi.

Kamyonette yapılan aramada, Bizans ve Osmanlı dönemine ait olduğu değerlendirilen 26 küp bulundu.

Söz konusu tarihi eserleri satmaya çalıştıkları iddia edilen 3 zanlı, gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Şüpheliler hakkında, "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet" suçundan işlem başlatıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amasya'da 26 tarihi eseri satmaya çalışan 3 kişi gözaltına alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement