AMELİYATTAN ÇIKAN DOKTORA SALDIRAN ŞÜPHELİYE 8 YIL 7 AY HAPİS İSTEMİ - Son Dakika
Güncel

AMELİYATTAN ÇIKAN DOKTORA SALDIRAN ŞÜPHELİYE 8 YIL 7 AY HAPİS İSTEMİ

MARMARA Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kalp ve damar cerrahı doktor Mücahit Yasin Güctekin'e (30) saldıran Lokman Akbaş'ın 8 yıl 7 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

28.12.2022 12:17  Güncelleme: 12:57

MARMARA Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kalp ve damar cerrahı doktor Mücahit Yasin Güctekin'e (30) saldıran Lokman Akbaş'ın 8 yıl 7 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 30 Kasım tarihinde, göğsünde şiddetli ağrı şikayetiyle acil servise başvuran 50'li yaşlarında bir hastanın aort damarının yırtıldığı, yırtığın şah damarına kadar ilerlediği tespit edildi. Hasta acil olarak saat 08.00'de ameliyata alındı. 10 saat süren ameliyatın ardından akşam saat 18.00'de ameliyat bitti. Ameliyat sonrası doktor Mücahit Yasin Güctekin,

hasta yakınlarını bilgilendirmek için yanlarına gitti. Yaklaşık 40 hasta yakınını bilgilendiren doktor Güctekin, yoğun bakıma doğru yöneldiği sırada, bir kişi 'Doktor, doktor' diye bağırdı. Hastayı görmek istediğini söyleyen kişiye doktor, Kovid-19 önlemleri nedeniyle başhekimlik kararı olmadan görüş olmayacağını söyledi. Bunun üzerine hasta yakını cebinden çıkardığı kesici aletle 'Seni öldürürüm' diye bağırarak doktorun üzerine yürüdü. Kesici aleti gören doktor Güctekin, hızlıca kaçmaya başladı. Çevredekilerin elinden kurtulan hasta yakını, hastane içerisinde 50 metre boyunca doktoru kovaladı. Doktora saldıran Lokman Akbaş, hasta yakınları tarafından dışarıya çıkarıldı. Olay sonrasında gözaltına alınan Lokman Akbaş çıkarıldığı mahkemece 3 ay ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame düzenlendi. Sanık Lokman Akbaş üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi. İddianamede kamera görüntüleri ve olay tutanaklarını dikkate alan Cumhuriyet savcısı sanık ifadesinin suçtan kaçmaya yönelik olduğunu belirtti. Öte yandan sanık Lokman Akbaş'ın doktor Mücahit Yasin Güctekin'e 'Seni öldürürüm' dediği, kamu görevlisini görevi nedeniyle yaralama girişiminde bulunduğu iddianamede yer aldı.

İddianamede, sanık Lokman Akbaş'ın 'Tehdit', 'Kamu görevlisine karşı kasten yaralamaya teşebbüs', 'Kamu malına zarar verme' suçlarından toplamda 1 yıl 11 aydan 8 yıl 7 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

AMELİYATTAN ÇIKAN DOKTORA SALDIRAN ŞÜPHELİYE 8 YIL 7 AY HAPİS İSTEMİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AMELİYATTAN ÇIKAN DOKTORA SALDIRAN ŞÜPHELİYE 8 YIL 7 AY HAPİS İSTEMİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement