Anadolu Medeniyetleri Çin'de Tanıtılacak - Son Dakika
Güncel

Anadolu Medeniyetleri Çin'de Tanıtılacak

Anadolu Medeniyetleri Çin\'de Tanıtılacak

"Anadolu Medeniyetleri."

01.11.2013 12:44

"Anadolu Medeniyetleri: Neolitik Çağ'dan Osmanlı İmparatorluğu'na" adlı sergi, "2013 Çin'de Türk Kültür Yılı" etkinlikleri kapsamında Shanghai Müzesi'nde sergilenecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Topkapı Sarayı, Türk ve İslam Eserleri ile İstanbul Arkeoloji Müzelerine ait 121 eserden oluşan "Anadolu Medeniyetleri: Neolitik Çağ'dan Osmanlı İmparatorluğu'na" isimli sergi, "2013 Çin'de Türk Kültür Yılı" etkinlikleri kapsamında Shanghai Müzesi'nde sergilenecek. Sergide, Erken Tunç Çağı'na ait mızrak uçlarından, Hitit dönemi damga mühür ve tabletlerine, Helenistik ve Roma dönemlerine ait tanrıça ve imparator heykelciklerinden, Osmanlı dönemine ait kılıç ve miğferlere kadar birçok eser yer alıyor. Kaftan, sorguç, yazı takımları, Kur'an-ı Kerim ve mahfazaları ile halı ve seccadelerin de yer aldığı sergi 18 Kasım 2013 - 20 Şubat 2014 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

-"ÇİN HAZİNELERİ" SERGİSİ YOĞUN İLGİ VE BEĞENİYLE KARŞILANMIŞTI-

"2012 Türkiye'de Çin Kültür Yılı" etkinlikleri kapsamında, geçtiğimiz günlerde Topkapı Sarayı Müzesi'nde düzenlenen "Çin Hazineleri" sergisi yoğun ilgi ve beğeniyle karşılanmıştı. Çin tarihinin yaklaşık beş bin yıllık dönemini kapsayan zengin kültürel mirasının seçkin örneklerinin yer aldığı sergide, aralarında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınan Çin'in "Ölümsüz Ordusu" Terracotta askerlerin ve Yasak Kent Müzesi'nde korunan imparatorluk ailesine ait özel koleksiyonun da bulunduğu toplam 101 adet eser teşhir edilmişti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Anadolu Medeniyetleri Çin'de Tanıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement