Anadolu'ya Yolculuk Sergileri - Son Dakika
Güncel

Anadolu'ya Yolculuk Sergileri

Anadolu\'ya Yolculuk Sergileri

Sergiler Batman Valiliği - İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü fuaye salonunda gerçekleştiriliyor.

16.04.2012 15:42

"ANADOLU'YA YOLCULUK SERGİLERİ" nin V. Durağı, Sn. Vali Ahmet Turhan himayesinde 20 Nisan – 27 Nisan 2012 tarihleri arasında Batman Valiliği - İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü fuaye salonunda gerçekleştiriliyor.

"ANADOLU'YA YOLCULUK SERGİLERİ"; Anadolu'dan yola çıkmış, sanatın merkezi olan şehirlerde yol almış, doğdukları toprakları unutmamış çoğunluğunu akademisyenlerin oluşturduğu Türk sanatçılarının, doğdukları topraklarla ve o topraklarda bıraktıkları insanlarla 'buluşma' niteliğinde ve Anadolu insanına vefa borcunu ödemesini amaçlıyor.

I.si Konya- Çumra ilçesinde ( Belediye Başkanı Yusuf Erdem himayesinde), II.si Mersin' de ( Atelye de Sanat Galerisi) , III.sü Çorum'da (Vali Nurullah Çakır himayesinde), IV.sü Ordu'da ( Vali Orhan Düzgün himayesinde) yapılan 'ANADOLU'YA YOLCULUK SERGİLERİ''nin V. durağı Batman olup ( Vali Ahmet Turhan himayesinde), 20 Nisan 2012 tarihinde açılışı gerçekleşiyor.

İçlerinde şu an Doğuş Üniversitesi, Işık Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi öğretim üyelerinin bulunduğu sergi, davet aldığı illere yolculuğuna devam ediyor.

Hiçbir ticari kaygı gütmeyen ve idealist bir yaklaşımla yola çıkılan "ANADOLU'YA YOLCULUK SERGİLERİ"nin Batman durağında 40'ın üzerinde sanatçı 100 den fazla eserle yer alıyor. "ANADOLU YOLCULARI SANATÇILARIMIZ"dan, Türk Resim Tarihi'nde yerini almış İbrahim Balaban, Devrim Erbil, Ekrem Kahraman, Ramiz Aydın, Basri Erdem ve fotoğraf sanatçılarından İbrahim Zaman, Cengiz Karlıova'nın çalışmaları, 27 Nisan 2012 Cuma gününe kadar Batman Valiliği - İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü fuaye salonunda görülebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Anadolu'ya Yolculuk Sergileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement