ANAR Genel Müdürü: AK Parti İçin Yüzde 40 Kritik Eşik - Son Dakika
Güncel

ANAR Genel Müdürü: AK Parti İçin Yüzde 40 Kritik Eşik

ANAR Genel Müdürü: AK Parti İçin Yüzde 40 Kritik Eşik

AK Parti'ye 2002 yılından beri siyasi araştırma yapan ANAR'ın Genel Müdürü Uslu, "AK Parti seçimlerde yüzde 40'ın altında oy alırsa işi zor." dedi.

02.01.2014 09:26  Güncelleme: 16:49

AK Parti'nin stratejistlerinden olan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yakın isimlerden kamuoyu araştırma şirketi ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu, 2014'teki olası gelişmeleri Radikal'e değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan ve AK Parti'yi birlikte tarihe gömmek isteyenler olduğunu öne süren Uslu, yerel seçimlerde yüzde 40'ın altında oy alması durumunda AK Parti'nin işinin zor olduğu görüşünde.

İşte Uslu'nun röportajından ilgili kısım:

AK Parti'nin işi çok mu zor?

AK Parti'nin işi tabii ki zor. Milletin desteğini yanında tutmaktan başka çaresi yok.

'Milletin desteği' derken bunun ölçüsü, sınırı nedir?

AK Parti'nin yerel seçimlerde aldığı iki oy oranı var: Yüzde 38 ve 42. Bu seçimde yüzde 40 üzeri alınacak bir oy millet desteğinden bir gram kaybetmediğini ortaya koyar.

AK Parti yüzde 40 alamazsa Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı olmaz mı?

Yüzde 40 üzeri alırsa Erdoğan ilk turda Cumhurbaşkanı seçilir. Yüzde 40'ın altında oy oranı çıkarsa yeniden durum değerlendirmesi yapılır.

Yerel seçim sonucuna göre 2014 yılında bir erken genel seçim gündeme gelir mi? Üç dönem kuralı değişebilir mi?

Hükümetin tercihi seçimlerin zamanında yapılması. 2014 yılındaki gelişmeler önemli. Yaşanabilecek bir demokrasi krizi karşısında erken seçim masadaki seçeneklerden birisi olur. Nitekim, AK Parti 2007 yılında bunu yaptı.

Başbakan, çok mucbir (mecburi) bir sebep olmadan bu kuralı değiştirmez. Şu anda değişeceğine ilişkin bir emare de görünmüyor. Yaşanabilecek gelişmelere göre erken seçim de üç dönem kuralı da gündeme gelebilir. Bunlar siyasetin kullanabileceği enstrümanlardır.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel ANAR Genel Müdürü: AK Parti İçin Yüzde 40 Kritik Eşik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • huseyin: ak parti en az yüzde 52 oy alır bakın görün 55 107 Yanıtla
  • hasan: gecen secim mhp ye attım ama bu son olaylar bana gercegi görmeme sebeb oldu oyum akp ye 50 100 Yanıtla
  • abdullah: arkadaşlar cemaatin içinden biri olarak bu olaylarda hükümeti destekliyorum tek bi sebebi var başları örtülü diye okul kapılarında sürüklenen bacılarımı unutamam bu hükümette bunu cözdü o yüzden oyum akp ye 46 82 Yanıtla
    oku: evet o konuda akp yi destekliyorum ama sanki okul bitti hayat kurtuldu gibi algılanmasın maksat okulunu bitirene imkan saglamak artık 2 tane okul bitiren caycı olamıyor heryerde tanıdıkları olan giriyor 0 0
  • semih: akp yüz de53 39 82 Yanıtla
  • cemal: akp başka yolu yok 30 82 Yanıtla
    hasan: bence de kardeşim oylarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr aaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkkppppppppp 0 0
  • cenk: akp o kadar 31 74 Yanıtla
  • ÖĞRENCİ: MEYVA VEREN AĞAÇ TAŞLANIR. ÇAPULCULARA İNAT SONUNA KADAR AKP 31 69 Yanıtla
  • DADAS25: Akp artık eskisi gibi değil zaten pkk ile masaya oturduktan sonra birçok kişi akpyi bıraktı Mitingler bile dolmuyor doğru düzgün siz yandaş medya haberlerine baktğınız için gerçekleri görmüyorsunuz.Hep Akp üyeleri karşılama yapıyor ediyor benim tek istediğim Şu Ülkeyi Bölmeden Akpnin gitmesi. 59 33 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement