Ankara Çöpten Topladığını Satan Emeklinin Hırsızlarla Başı Dertte - Son Dakika
Güncel

Ankara Çöpten Topladığını Satan Emeklinin Hırsızlarla Başı Dertte

Ankara Çöpten Topladığını Satan Emeklinin Hırsızlarla Başı Dertte

Ankara'nın Çankaya İlçesi, 50. Yıl Mahallesi'nde oturan, SSK emeklisi 3 çocuk babası 61 yaşındaki Ali Kadak, evinin geçimini ve 2 çocuğunun eğitim masraflarını karşılayabilmek için 20 yıldır çöplerden atık madde toplayıp sattığını söyledi.

15.01.2016 12:15

Ankara'nın Çankaya İlçesi, 50. Yıl Mahallesi'nde oturan, SSK emeklisi 3 çocuk babası 61 yaşındaki Ali Kadak, evinin geçimini ve 2 çocuğunun eğitim masraflarını karşılayabilmek için 20 yıldır çöplerden atık madde toplayıp sattığını söyledi. Kredi kartına 20 bin TL borcu bulunduğunu, 250 TL kira ödediği gecekonduda yaşam mücadelesi verdiğini belirten Kodak, geçinemediği için bu işi yaptığını belirtirken, "Benim topladığım ve depoma istif ettiğim atık maddeleri gece araçla gelen hırsızlar demir kapının kilidini demirle keserek atık maddeleri çalıp, kayıplara karışıyorlar. Hırsızların yakalanıp cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Zor hayat şartları altında sokaklarda atık madde toplayıp, 2 çocuğunun eğitim masraflarını karşılamaya çalıştığını belirten Ali Kadak, kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılan gecekondular arasında atık depolama alanı yaptığını söyledi. Kadak, "Ben sokaklardan atık madde olarak kağıt, plastik ve buna benzer maddeleri toplayıp, depoma yığıyorum. Benim topladığım ve depoma istif ettiğim atık maddeleri gece araçla gelen hırsızlar, demir kapının kilidini keserek, depomdaki atık maddeleri çalarak kayıplara karışıyorlar. Durumu emniyete bildiriyorum, ancak gelen polisler 'burası açık alan, bir işlem yapamayız' diyerek hırsızların yakalanması için bir işlem yapmamaya çalışıyorlar. Bu hırsızlık olayını son bir yılda 4 kez yaşadım. Bir vatandaş 100 binler değerindeki aracını sokağa park ediyor. Soyulduğunda ve çalındığında işlem yapıyor. Benim atık madde depomun demir kapısı var. Dört tarafı duvarlarla çevrili olduğu halde polis, hırsızların yakalanması için tutanak tutmuyor. Neyse bu son hırsızlık olayında polis şikayetimi kayıt altına aldı. Hırsızların yakalanarak cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

HIRSIZLAR İÇİN DEPOMDA YATIP KALKIYORUM

Emekli maaşı ile geçinemediği için sokaklardan atık malzeme toplayarak evini geçindirmeye çalıştığını ifade eden Kadak, "Kiralık bir gecekonduya 250 TL ödüyorum. 3 çocuğumdan 2'si öğrenci. Ben evimi geçindirmek ve 2 çocuğumun eğitim masraflarını karşılamak için gece-gündüz aylarca sokaklardan atık malzeme topluyorum. Hırsızlar gece yarısı depomun demir kapısını demir makasla keserek biriken çuvallar içindeki atık maddeleri çalarak kayıplara karışıyorlar. Hırsızlara önlem için artık bu soğuklarda depomda yatıp-kalkmaya başladım. Ben çocuklarımı okutmak ve evimi geçindirmek için kredi kartlarına 20 bin TL borcum var. Borçlarımı ödemeye çalışırken üst üste yaşadığım hırsızlık olayları içinden çıkılmaz duruma getirdi. Beni zora sokan hırsızların yakalanıp adalete teslim edilmelerini istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara Çöpten Topladığını Satan Emeklinin Hırsızlarla Başı Dertte - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement