Ankara da Dhkp-C Ye Hava Destekli Operasyon (2) - Son Dakika
Güncel

Ankara da Dhkp-C Ye Hava Destekli Operasyon (2)

Ankara da Dhkp-C Ye Hava Destekli Operasyon (2)

Ankara'da DHKP-C'ye yönelik yapılan operasyon kapsamında bu sabah DİSK/Genel-İş Sendikası'nda yapılan aramaların halen devam ettiği bildirildi.

25.03.2013 11:32

Ankara DA DHKP-C YE HAVA DESTEKLİ OPERASYON (2)

DİSK/GENEL-İŞ SENDİKASI BAŞKANI EKİCİ "İTİBARSIZLAŞTIRMA OPERASYONU"

Ankara'da DHKP-C'ye yönelik yapılan operasyon kapsamında bu sabah DİSK/Genel-İş Sendikası'nda yapılan aramaların halen devam ettiği bildirildi. DİSK/Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici, Genel-İş Sendikası'nın DİSK'e bağlı en büyük sendika olduğunu belirterek, bu operasyonun DİSK' e yönelik bir itibarsızlaştırma operasyonu olduğunu söyledi. Ekici, aranan şüphelilerin kendi sendikalarıyla hiçbir ilişkilerinin bulunmadığını da bildirdi.

Aramaların sürdüğü Genel-İş Sendikası'na gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise, 25 yıldır DİSK'in avukatlığını yaptığı belirterek, bu operasyonların Türkiye'deki demokratik sendikalara karşı itibarsızlaştırma operasyonu olduğunu söyledi.

Bu arada operasyonda aralarında DHKP-C'nin Ankara sorumlusunun da bulunduğu 10 kişinin gözaltına alındığı öne sürüldü.

YAZILI AÇIKLAMA DA YAPILDI

DİSK/Genel-İş Sendikası'nda yapılan aramalarla ilgili sendikadan yazılı açıklamada yapıldı. Açıklamada, "DİSK/Genel-İş Genel Yönetim Kurulu'nun güvenlik güçlerince bugün erken saatlerde Genel Merkez binamızda yaptıkları aramayla ilgili basın açıklamasıdır. Güvenlik güçleri bu sabahın erken saatlerinde Ankara'da Ulus'ta bulunan Genel Merkez binamızda kendi ifadelerine göre şahıs araması yapmışlardır. Yapılan arama kurumsal olarak DİSK/Genel-İş Sendikası ile ilgili olmadığı gibi aranan kişilerin de sendikamızla üyelik de dahil hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. Yapılan aramada ne yazık ki sendikamız binasında tüm kapılar kırılmış ve ağır bir maddi hasar oluşmuştur. Sendikamızla ilgisi olmadığı bildirilen bir konuda sendikamızın ağır bir hasarla yüz yüze kalmış olması; ayrıca kamuoyunda sabahın erken saatlerinde tüm medya kanallarında sendikamızı ağır zan altında bırakan haberlerin yayımlanmış olması sendikamızca telafisi zor bir durum yaratmıştır. Sendikamıza reva görülen ve sendikamıza yönelik kamuoyu algısını ve üyelerimizi olumsuz etkileyen bu uygulamayı şiddetle protesto ettiğimizi başta vefakar üyelerimiz olmak üzere kamuoyuna saygıyla duyururuz" denildi.

FOTTOĞRAFLI - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara da Dhkp-C Ye Hava Destekli Operasyon (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement