Ankara Ekmek Tekneleri, 3 Tekerlekli Araçla Pazardan Taşımacılık - Son Dakika
Güncel

Ankara Ekmek Tekneleri, 3 Tekerlekli Araçla Pazardan Taşımacılık

Ankara Ekmek Tekneleri, 3 Tekerlekli Araçla Pazardan Taşımacılık

Ankara'nın Çubuk ilçesinde dar gelirli ailelerin geçim kaynağı olan üç tekerlekli bisiklet, evlerine ekmek götürme fırsatı sunuyor.

17.12.2015 10:58

Ankara'nın Çubuk ilçesinde dar gelirli ailelerin geçim kaynağı olan üç tekerlekli bisiklet, evlerine ekmek götürme fırsatı sunuyor. Aralarında emeklilerin de bulunduğu bisikletle taşımacılık yapan vatandaşlar, işsizlik ve geçim sıkıntısından yakınıyorlar.

İlçede hamal arabası olarak bilinen üç tekerlekli bisikletle taşımacılık, ulaşım imkanının giderek yaygınlayıp, işy imkanlarının azalmasına rağmen yaklaşık 50 yıldır devam ediyor. İlçe pazarında bekleyen bisikletçiler, 'bisikletçi' sesini duyduklarında müşteri kapma yarışına giriyorlar. Emekli maaşı yetmeyince 3 tekerlekli araçla pazarda iş bekleyen 51 yaşındaki İsmet Topçu, "Kendim emekliyim, Aile bütçemize az da olsa katkısı oluyor. Araçların girmediği yerde bizi tercih ediyorlar. Biz de bu işten ekmek yiyoruz. Boş durmaktansa burada çalışarak ekmek parası kazanıyorum" dedi.

Bisikletçilerden 56 yaşındaki Şaban Çelik de 30 yıldır bu mesleği yaptığını belirterek; "Bu işi ilçede 15 kişi yapıyor. Elimizden geldiği kadarıyla insanlara hizmet ediyoruz. Evimize ekmek parası götürüyoruz" diye konuştu.

Bisikletçiler; araçların giremediği yerlerde de kullanılan bisikletle, sebze, patates çuvalı, kasa, kömür, ev eşyası ve soba gibi malzemelerin yanında bazen insan bile taşıdıklarını belirttiler. İnsan ve ayak gücüyle çalışan 3 tekerlekli bisiklet sürücüleri, taşıdıkları malzemeleri adrese teslim ediyorlar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara Ekmek Tekneleri, 3 Tekerlekli Araçla Pazardan Taşımacılık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement