Ankara Sanayi Odası ile Somali Ticaret ve Sanayi Odası Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı - Son Dakika
Güncel

Ankara Sanayi Odası ile Somali Ticaret ve Sanayi Odası Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Ankara Sanayi Odası ile Somali Ticaret ve Sanayi Odası Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ile Somali Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mohamud Abdikariin Gabayre arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

18.09.2015 11:19

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ile Somali Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mohamud Abdikariin Gabayre arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

ASO Toplantı Salonunda gerçekleşen imza törenine, Somali Büyükelçisi Abdullahi Mohamed Ali Sanbaloolshe, Somali Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mohamud Abdikariin Gabayre, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ile Somalili ve Ankaralı sanayiciler katıldı. İki ülke işadamları arasındaki işbirliği imkanlarının görüşüldüğü toplantıda Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ve Somali Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mohamud Abdikariin Gabayre arasında bir işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşmayla; İki ülke arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğinin, ticari ve kültürel ilişkilerin, ortak çıkarlar doğrultusunda her iki ülkenin mevzuatları çerçevesinde gerçekleşmesi, tanıtımı ve çeşitlendirilmesine katkıda bulunulması hedeflendi.

Toplantıda iki ülke işadamlarına seslenen ASO Başkanı Nurettin Özdebir, iki kardeş ülke arasında tarihi ve kültürel bağların olduğunu belirtti. Özdebir, "Somali her geçen gün gelişmekte olan, zor dönemlerini geride bırakmış ve gelişmeye açık bir yer. Bu kapsamda iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmak amacıyla Somali Ticaret ve Sanayi Odası ile bir işbirliği anlaşması imzaladık. Anlaşmayla beraber Somali'deki yatırım imkanlarını bize aktaracaklar bizde firmalarımızı bilgilendireceğiz. Bu anlaşma bir başlangıç, önümüzdeki dönemde iki ülkenin ticaret hacmini artıracak, yeni iş fırsatlarının yaratılacağı işler yapacağız" diye konuştu.

Somali Büyükelçisi Abdullahi Mohamed Ali Sanbaloolshe de, toplantının protokol metniyle sınırlı kalmaması, ileride iki ülke arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesine katkı sağlanması temennisinde bulundu.

Somali Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mohamud Abdikariin Gabayre ise, ticaretin insanlar arasındaki birleştirici gücüne değinerek, Türkiye'nin dünyanın büyük ekonomilerinden biri olduğuna dikkat çekti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara Sanayi Odası ile Somali Ticaret ve Sanayi Odası Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement