Ankara Valisi Yüksel'den Amatör Sporculara Malzeme Yardımı - Son Dakika
Güncel

Ankara Valisi Yüksel'den Amatör Sporculara Malzeme Yardımı

Ankara Valisi Yüksel\'den Amatör Sporculara Malzeme Yardımı

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, İl Özel İdaresi'nden sağladığı bütçe ile Ankara'daki amatör spor kulüplerine malzeme yardımında bulundu.

03.05.2011 19:20

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, İl Özel İdaresi'nden sağladığı bütçe ile Ankara'daki amatör spor kulüplerine malzeme yardımında bulundu.

Amatör spor kulüplerine malzeme yardımı amacıyla Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törende ilk olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı halk oyunları ekipleri sporculara mini bir gösteri sundu. Daha sonra sporculara dağıtılacak olan malzemeler hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan, İl Özel İdaresi bütçesinden yaklaşık 320 bin TL tutarında muhtelif spor malzemesi satın aldıklarını belirterek, "Ankara'daki toplam 243 adet amatör spor kulübüne bin 500 adet futbol topu, bin 500 adet yağmurluk, bin adet tekmelik ve bin adet antrenman yeleği, 300 adet basketbol topu, 300 adet voleybol topu, 300 adet hentbol topu dağıtacağız. Amatör görme engelli futbol kulübüne de 50 golbol topu ve 50 adet zilli futbol topu vereceğiz. 3 adet amatör bedensel engelli basketbol kulübüne; 10 adet engelli basketbol tekerlekli sandalyesi, Görme Engelliler İl Temsilciliğine de yaklaşık 20 bin TL'lik muhtelif bisiklet malzemesi dağıtımı yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Akabinde kısa bir konuşma yapan Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Hüseyin Ar ise, İl Özel İdaresi'ne spora yaptığı desteklerden dolayı teşekkür ederek, "Bu kadar Ankara aşığı, Ankara sevdalısı, Ankara'ya hizmet etmek için yanıp tutuşan bürokratlar görmedim" dedi.

Ankara'nın önceden tesis yönünden en geri kalmış illerden bir tanesi olduğunu fakat son 10 yılda Ankara'da bir tesisleşme başladığını dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Sağlam da Ankara'da spora destek verdiklerini ve amatör kulüplere desteklerinin devam edeceğini belirtti.

VALİ YÜKSEL: AMATÖR SPORCULARA DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Son konuşmayı gerçekleştiren Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ise şunları söyledi:

"194 tane devlet var. Dünyanın her yerindeki birçok siyasal çatışmaya rağmen insanları bir araya getiren eylem spordur. Törene sadece malzeme dağıtmak için değil, bir barış projesinin içinde yer almak için geldik. Burada sevgiyle, kardeşlikle, barış duygularıyla buluştuk. İşin esas temeli budur. Akıllı toplumların yaptığı şey önce amatör sporlarını adam gibi hareket ettiriyor. Nerede profesyonel yapınızı güçlü tutmak istiyorsanız, yapılması gereken şey, spor alanlarına, spor tesislerine sizin gibi amatör ruhla bu işi yapan insanları getirtmektir. Gelecek yıldan itibaren daha çok malzemeyle amatör sporcularla buluşacağız. 5 milyon nüfuslu Ankara'da eğer 900 tane spor kulübü varsa bunların içinde 160 bin sporcu eğer bu sistemin içinde yer alıyorsa ve de sadece ve sadece

'bunların içerisinde 200'e yaklaşan tesisimiz var' diye övünüyorsanız, bana göre bu kürsüye çıkan herkesin bir kez daha durum muhakemesi yapması gerekir. Size buradan söz veririm ki, bütün amatör spor kulüplerine söz veririm ki, Ankara'da görev yaptığım süre içerisinde Ankara'da amatör sporların geliştirilmesi, spor tesislerine kavuşturulması amatör sporcuların 'iyi ki ben de spor yapıyorum' diyebilmesi için hangi imkan ve kabiliyetler varsa bu şehirde kullanacağımı, devleti bu manada topyekun hareket ettireceğimi bilmenizi isterim. "

Konuşmasının ardandan Vali Alaaddin Yüksel'e İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan tarafından plaket verildi. Vali Yüksel daha sonra ise beraberindekilerle birlikte amatör spor temsilcilerine daha önceden hazırlanmış olan malzeme paketlerini dağıttı. Dağıtım törenin sonunda ise Vali Yüksel sporcularla birlikte fotoğraf çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara Valisi Yüksel'den Amatör Sporculara Malzeme Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement