Annesinin Sevgilisini Öldürene 15 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Annesinin Sevgilisini Öldürene 15 Yıl Hapis

Annesinin Sevgilisini Öldürene 15 Yıl Hapis

İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde annesiyle ilişkisi olduğunu öne sürdüğü 25 yaşındaki Sinan Poyraz'ı, berber dükkanında pompalı tüfekle öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 20 yaşındaki Ozan Afşin'e 15 yıl, kendisine yardım etmekle suçlanan Savaş...

18.01.2013 13:13

İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde annesiyle ilişkisi olduğunu öne sürdüğü 25 yaşındaki Sinan Poyraz'ı, berber dükkanında pompalı tüfekle öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 20 yaşındaki Ozan Afşin'e 15 yıl, kendisine yardım etmekle suçlanan Savaş Dağ'a 12.5 yıl hapis cazası verildi. Toplam 7 sanıktan biri hakkında verilen 1 yıl 8 aylık hapis cezasıyla ilgili hükmün açıklanması geri bırakılırken, 4'ü beraat etti.

Olay, 17 Aralık 2011 tarihinde 1639 Sokak'taki bir berber dükkanında meydana geldi. İddiaya göre Ozan Afşin, annesi A.A. ile ilişkisi olduğunu iddia ettiği Sinan Poyraz'ı kuaförde tıraş olurken pompalı tüfekle ateş edip öldürdü. Kaçan Afşin, 15 gün sonra polis tarafından suç ortakları olduğu öne sürülen 6 kişi ile birlikte yakalandı. Adliyeye sevk edilen sanıklardan Ozan Afşin ile Savaş Dağ tutuklanırken, diğer 5 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıklar hakkında dava açıldı.

'ARABAYI ANNEMİN ALDIĞINI SÖYLEYİNCE DELİYE DÖNDÜM'

İzmir 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına öldürülen Sinan Poyraz'ın babası Nihat Poyraz, tutuklu sanıklar Ozan Afşin, Savaş Dağ, tutuksuz olan Ümit Aydın, Burhan Güçlü, Ayhan Dağ, Nimet Afşin ve Alpay Dağ ile tarafların avukatlar katıldı. Duruşmada son sözleri sorulan sanıklardan cinayet zanlısı Ozan Afşin, "Neticede bir insanın canına kıydım ve pişmanım" dedi. Afşin şöyle devam etti:

"Sinan'ın annemle ilişkisi olduğunu öğrendim. Bunun yanında bir de otomobil aldığını duyunca çılgına döndüm. Arkadaşlarımın yanında da arabayı annemin aldığını söyledi. Bunları duyuncu deliye döndüm. Onu her yerde aramaya başladım. Berber dükkanında olduğunu öğrendim. İçeri girince bana karşı alaycı tavırları devam etti. Ben de korkutmak amacıyla ateş ettim."

Diğer sanıklar ise üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından, sanıklardan Ozan Afşin ile ona yardım ettiği belirtilen Savaş Dağ'ı önce ömürboyu hapse mahkum etti. Ardından suçun 'ağır tahrik' altında işlediğini belirtip, Afşin'in cezası 15 yıl, Dağ'ınki ise 12 yıl 6 ay hapse indirildi. Tutuksuz sanıklardan Ümit Aydın'ı da 1 yıl 8 ay hapse çarptıran mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasını ise geri bıraktı. Azmettirici olmakla suçlanan diğer sanıklar Burhan Güçlü, Ayhan Dağ, Nimet Afşin ve Alpay Dağ ise beraat etti.

Poyraz ailesinin avukatı Mehmet Şahin, "Karar sanıkların lehine oldu. Mahkeme haksız tahrik ve iyi hal indirimlerini çok yüksek uyguladı" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Annesinin Sevgilisini Öldürene 15 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement