Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 2015 yılı faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve 2016 yılı hedeflerinin müzakeresinin yapıldığı 27-29 Ocak tarihleri arasını kapsayan çalıştayının kapanışı Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın katılımıyla gerçekleşti. Kemer'in tatil beldesi Beldibi'ndeki Rixos Sungate Otel'deki toplantının yapılacağı salonun girişinde Bakan Sarı'yı uzun bir kuyruk oluşturan tapu ve kadastro çalışanları karşıladı. Toplantı salonuna ise 'Dombıra' müziği eşliğinde giren Bakan Sarı, yerini aldıktan sonra ise mehteran takımı gösterisi sunuldu.
Tapu ve Kadastro'nun 1847 yılından bu yana Osmanlı devletinin son 100 yılı ve Cumhuriyet tarihi boyunca devletin en temel kurumlarından biri olduğunu anlatan Bakan Sarı, tapu ve kadastronun zengin arşiv mirasıyla tarihe ışık tutacak bilgi ve öneme sahip olduğunu dile getirdi. Günümüzde Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarındaki 26 ülkenin taşınmaz kayıtlarının Türkiye'de olduğunu belirten Bakan Sarı, 'Bunların yanı sıra bu ülkelerin siyasi, sosyal, iktisadi, hukuki ve askeri tarihini aydınlatacak bilgi ve belgeler arşivimizde korunmaktadır. Bu kayıtları geleceğe taşımak adına restorasyon çalışmalarına başlanmış, dünya kültür mirası olarak kabul edilebilecek bu hazineler koruma altına alınmıştır" dedi.
MAĞDUR EDECEK BİR ÇALIŞMA YOK
Atık toplayıcılarla ilgili durumu bir kez daha açıklığa kavuşturmak istediğini belirten Bakan Fatma Güldemet Sarı, Ak Parti olarak kuruldukları günden beri 78 milyon insanı kucaklayan bir anlayışla yola çıktıklarını ve bu anlayışla yola çıkan iktidarın bakanlığı olarak atık toplayıcıları mağdur edecek herhangi bir çalışma veya yaptırımın içinde olamayacaklarını söyledi.
Özellikle alın teriyle kar- kış, sıcak- soğuk demeden ekmek peşinde koşan atık toplayıcıların her zaman yanında olduklarını kaydeden Sarı, 'Atık toplayıcılarımız ekonomimize katkı sağlayan görünmez askerlerimizdir ve biz her zaman onların yanında durmak isteyen bir iktidarız. Bu yüzden onları mağdur edecek bir çalışmanın altına kesinlikle imza atmayız. Son günlerde gündeme gelen denetimler, atık toplayıcılarımızı bire bir sokakta tespit edip ceza kesilen bir uygulama değildir" diye konuştu.
ATIK TOPLAYICILARA STANDART GELECEK
Denetimlerin lisanslı veya lisansız firmalara yönelik olduğunu dile getiren Bakan Sarı, bu denetimlerin bir haftadır çok farklı şekilde basına yansıtıldığını söyledi. Özellikle kamuoyunu yanlış yönlendiren, bilgilendiren, sokaktaki atık toplayan vatandaşları suistimal eden, onları kullanan bir anlayış sergilendiğini söyleyen Sarı, şöyle konuştu:
'Tabi ki sokakta atık toplayanların çalışma ortamları hem iş hem de sağlık olarak yetersizdir. Bunun farkında olan bir Türkiye var. Bu nedenle atık toplayanlara, bu kardeşlerimize atıklarını teslim ettikleri firmaların öncelikle sahip çıkması gerektiğini düşünüyoruz. En öncelikli çözüm yollarından biri bu kişilere uygun kıyafet, eldiven, maske ve daha modernize edilmiş araç temini olabilir. Bu konularla ilgili bakanlıklar, belediyeler ve firmalar biraraya gelmeyi planlıyor ve çalışmaları başlatacağız. Atık toplayıcılarımızın sağlıklarını, uygun iş koşullarını çok önemsiyor ve onara değer veriyor ve vermeye de devam edeceğiz."
Tapu ve Kadastro Genel Müdür vekili Gökhan Kanal konuşma sonrasında Bakan Sarı'ya vakfiye sundu.
Son Dakika › Güncel › Antalya 26 Ülke Taşınmaz Kayıtları Türkiye'de - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?