Antalya Asansör Kartlarının Haciz İşlemini Mahkeme İptal Etti - Son Dakika
Güncel

Antalya Asansör Kartlarının Haciz İşlemini Mahkeme İptal Etti

Asansör kartlarının haciz işlemini mahkeme iptal ettiANTALYA'da 12 katlı 2 bloğun asansörlerinin beyin kartlarının, sitenin borcu nedeniyle haciz edilmesi işlemi, asansörleri borçlu olmayan kat sakinlerinin de kullandığı gerekçesiyle iptal etti.

07.04.2018 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Asansör kartlarının haciz işlemini mahkeme iptal etti

ANTALYA'da 12 katlı 2 bloğun asansörlerinin beyin kartlarının, sitenin borcu nedeniyle haciz edilmesi işlemi, asansörleri borçlu olmayan kat sakinlerinin de kullandığı gerekçesiyle iptal etti.

Aksu ilçesi Altıntaş Mahallesi'ndeki Dostlar Sitesi'nin iki bloğunun asansörlerinin beyin kartları, sitenin borcu nedeniyle 7 Mart'ta haczedildi. Sitede oturanlar mağdur olduklarını, yaşlıların asansörleri kullanamadığı için dairelerine inip çıkmakta zorluk yaşadığını belirterek protesto etti ve konuyu yargıya taşıdı. Antalya 5. İcra Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme, asansörlerin binanın bütünleyici parçası olduğundan haczedilemeyeceğine hükmetti. Mahkeme verdiği kararda, haczin yapıldığı sitede takip borçlusu olmayan 3'üncü kişilerin kullanımına da tahsis edilmiş asansörlerin kullanım dışı bırakılmasının mağduriyetlere neden olacağını kaydetti.

'ASANSÖRÜN DÜĞMESİNİ BİLE HACZEDEMEZLER'

Site sakinlerinin avukatı Safa Mete Çelik, icra memurunun yaptığı haciz işleminin yanlış olduğunu savundu. Avukat Çelik, "Bu en başta zaten geçersiz bir haciz işlemiydi. Asansör apartmanın bütünleyici parçasıdır. Taşınmazdan hariç olarak düşünülemez. İcra memuru bunu gözetememiş. Birkaç gün içinde site sakinleri asansörlerine kavuşacak. İnşallah kısa süre içinde icra takibini de sonlandıracağız. Çünkü alacakların temlik sözleşmesi de geçersiz. Artık asansörün düğmesini bile haczedemezler" dedi.

ÜST MAHKEMEYE TAŞIYACAK

Asansör kartlarını haczettiren, yalıtım işi için otomatik iskele kuran firmanın sahibi Tolgahan Ateş ise vatandaşın borcunu ödemediği için asıl mağdurun kendisi olduğunu, kararı bir üst mahkemeye taşıyacağını söyledi.

Antalya Asansör Kartlarının Haciz İşlemini Mahkeme İptal Etti
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Asansör Kartlarının Haciz İşlemini Mahkeme İptal Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement