Antalya'da "3. Otizm Farkındalık Festivali" Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Antalya'da "3. Otizm Farkındalık Festivali" Düzenlendi

Antalya\'da "3. Otizm Farkındalık Festivali" Düzenlendi

Antalya'da, "3. Otizm Farkındalık Festivali" düzenlendi.

03.04.2017 15:58

Antalya'da, "3. Otizm Farkındalık Festivali" düzenlendi.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Adalya Vakfı Engelsiz Kafe, Vostalya ve Motosiklet Grubu iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte katılımcılar, ellerini gökkuşağı renklerine boyadı, metrelerce uzunlukta beyaz bez ve bir "vosvos"un üzerine el izlerini bıraktı.

Belediye Başkanı Ümit Uysal ve katılımcılar, daha sonra otizmin rengi olarak kabul edilen mavi balonları gökyüzüne saldı.

Festivalin ardından vosvoslar ve motosikletlerden oluşan "Sevgi ve Farkındalık Korteji" gerçekleştirildi. Uysal, korteje üstü açık bir vosvosla öncülük etti.

Kortejin şehir turuna Antalyalılar da alkışlarla destek verirken, şehir turu Hatice- Ramazan Savaş Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İş Eğitim Merkezi'nde tamamlandı.

Başkan Uysal, merkezde otistik çocuklarla Muratpaşa Belediyesi, Adalya Vakfı Engelsiz Kafe, Vostalya ve Motosiklet Grubunca oluşturulan teknoloji sınıflarını hizmete açtı.

Uysal, "Her 20 dakikada otizm tanısının konulduğu bir dünyada yaşıyoruz. Otizmin farkındayız, otizmli bireylerimizin ve ailelerimizin daima yanındayız, bütün sıkıntılarını paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'da '3. Otizm Farkındalık Festivali' Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement