SAĞANAK VE FIRTINAYA HAFTASONU MOLASI - Son Dakika
Güncel

SAĞANAK VE FIRTINAYA HAFTASONU MOLASI

Antalya'yı salı akşamından itibaren etkisi altına alarak 3 gün süren sağanak ve fırtına, yerini günlük güneşlik bir havaya bıraktı.

14.01.2023 12:48  Güncelleme: 12:55

Antalya'yı salı akşamından itibaren etkisi altına alarak 3 gün süren sağanak ve fırtına, yerini günlük güneşlik bir havaya bıraktı. Konyaaltı Sahili'nde deniz turkuaz renge döndü. Boğaçay olarak bilinen akarsuyunun denizle buluştuğu nokta ise dağlardan gelen yağmur suları nedeniyle kahverengi oldu. Turizm kerti Antalya'ya üç gün etkisi altına alan sağanak ve fırtınanın ardından güneş yüzünü gösterdi. Pırıl pırıl güneşli havaya uyanan Antalyalılar, soluğu sahilde aldı. Kimisi yürüyüş yaptı, kimisi denize girdi, kimisi de denizi izledi. Boğaçay olarak bilinen Toroslar sıradağlarından gelen suları denize taşıyan akarsuyun çıkış noktasının kahverengi rengi, turkuaz mavisi denizle bütünleşti. Drone ile görüntülenen bu anlar, görsel şölen oluşturdu.

'3 GÜN EVE KAPANDIK ŞİMDİ SAHİLDEYİZ'

Antalya'da yaşayan yerleşik yabancılardan Özbekistanlı Ruksora Lazarova arkadaşıyla birlikte sahile gelip fotoğraf çektirdi. Yağmur ve fırtına nedeniyle üç gündür evden dışarı çıkamadıklarını belirten Lazarova, "Şimdi buradayız. Hava çok güzel. Arkadaşımla birlikte denizin ve güneşin tadını çıkartıyoruz fotoğraf çekiniyoruz" dedi.

GENÇLER DENİZE GİRDİ

Konyaaltı Varyantı'nın aşağısında bulunan sahilde dalgaların oluşturduğu beyaz köpüğün cazibesine kapılan iki genç denize girdi. Bir süre yüzerek o anların tadını çıkartan gençleri, sahildeki diğer arkadaşları fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi.

3 GÜNDE 272 KİLOGRAM YAĞUŞ DÜŞTÜ

Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Mehmet Latif Gültekin, son 24 saatte Kemer'de metrekareye 193, Antalya merkezde ise metrekareye 162 kilogram yağışın düştüğünü söyledi. Gültekin, son 72 saatte ise Antalya merkez Muratpaşa'da metrekareye düşen yağış miktarının 272 kilograma ulaştığını açıkladı. TARIM ARAZİLERİNDE HASAR TESPİTİ Antalya'nın Aksu ilçesinde dolu ve fırtınadan zarar gören seralarda hasar tespit çalışmaları gerçekleştirildi. İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Kundu, Kemerağzı, Kumköy, İhsaniye ve Murtuna mahallelerinde hasar tespiti yaptı. Yapılan tespitlere göre çilek, domates ve biber seralarında 95 dekar alanda zarar tespit edildi. (DHA)

Meteoroloji, hafta başından itibaren bölgenin tekrar yağışlı havanın etkisi altına gireceğini bildirdi.

SAĞANAK VE FIRTINAYA HAFTASONU MOLASI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel SAĞANAK VE FIRTINAYA HAFTASONU MOLASI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement