Antalya - Üniversite Bahçesine Şehitler Anıtı - Son Dakika
Güncel

Antalya - Üniversite Bahçesine Şehitler Anıtı

Antalya - Üniversite Bahçesine Şehitler Anıtı

Üniversite bahçesine şehitler anıtı Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Kampusu'nda Çanakkale Zaferi'nin 100'ünü yılı ve şehitler anısına yapılan 'Çanakkale Şehitleri 100. Yıl Anıtı' törenle açıldı.

02.09.2015 23:24

Üniversite bahçesine şehitler anıtı

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Kampusu'nda Çanakkale Zaferi'nin 100'ünü yılı ve şehitler anısına yapılan 'Çanakkale Şehitleri 100. Yıl Anıtı' törenle açıldı.

AÜ Turizm Fakültesi'nin bahçesinde yapılan 12 metre yükseklikteki 'Çanakkale Şehitleri 100. Yıl Anıtı' Antalya Valisi Muammer Türker, İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tombul, İl Müftüsü Orhan Artan ve çok sayıda davetlinin katılımıyla açıldı.

AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Murat Oğuz ve öğrencilerinin 2 ayda hazırladıkları, kaidesiyle birlikte 12 metreye ulaşan anıtın açılışında konuşan Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, "Bir milleti millet yapan tarihindeki var oluş mücadeleleridir. Siz, istiklalini korumak için gözünü kırpmadan ölüme giden nesillere sahipseniz o toprağın hakiki sahibi olmaya layıksınız" dedi. Vali Muammer Türker'in konuşmasının ardından Çanakkale Şehitleri 100. Yıl Anıtı, İl Müftüsü Orhan Artan'ın okuduğu dualar eşliğinde açıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Üniversite Bahçesine Şehitler Anıtı - Son Dakika


Advertisement