Antalyaspor Taraftarı 6222 Sayılı Kanunu Proteto Etti - Son Dakika
Güncel

Antalyaspor Taraftarı 6222 Sayılı Kanunu Proteto Etti

Antalyaspor Taraftarı 6222 Sayılı Kanunu Proteto Etti

Antalya Taraftarlar Birliği üyesi bir grup, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'u yürüyerek protesto etti

14.09.2013 20:19

Antalya Taraftarlar Birliği üyesi bir grup, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'u yürüyerek protesto etti.

Aydın Kanza Parkı'nda toplanan taraftarlar, pankart açarak sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Grubun yürüyüş sırasında dikkati çekmek için maytap atması, çevredeki vatandaşları tedirgin etti.

Meydanda basın açıklamasını okuyan Antalya Taraftarlar Birliği üyesi Özkan Yılmaz, 6222 Sayılı Kanun'un, taraftarın tribünlerde keyfi ceza almasının önünü açtığını savundu. Kanunun, futbolcudan yöneticiye, kulüp içerisindeki herkesi kapsadığını ancak taraftarlar üzerinde uygulandığını öne süren Yılmaz, "Taraftarlar tribünlerde yaptığı beste ve sloganlarla takımlarını desteklemeyi amaçlarken, maçta kanuna aykırı bir şey yapmasalar da memurların şahsi kararlarıyla ceza alabilmektedir" dedi.

Cezası nedeniyle taraftarın hiçbir maça gidemeyeceği gibi maç saatlerinde karakola giderek imza verme zorunluluğu yüzünden kişisel işlerinin de sekteye uğrayabileceğini kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:

"Taraftarların, bu kanunla emekleri çalınmaktadır. Ayrıca verilen ağır para cezalarıyla hiç hak etmedikleri bir yükün altına girmektedirler. Yapılan e-bilet uygulaması ise sadece fişleme amacı taşıyarak taraftarların özgürce maçlara girmesini engellemektedir."

Yılmaz, cezaların taraftarın takımını destekleme isteğini kırdığını da savunarak, "Bütün bu sebeplerden dolayı 6222 sayılı Kanun'u onaylamıyor, bu kanunu uygulanma aşamasına getiren bütün yetkili ve sorumluları verilen cezalarda geri adım atmaya çağırıyoruz" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalyaspor Taraftarı 6222 Sayılı Kanunu Proteto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement