Antalyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Peker: "Futbol Müsabakası Savaş Alanı Değildir" - Son Dakika
Güncel

Antalyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Peker: "Futbol Müsabakası Savaş Alanı Değildir"

Antalyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Peker: "Futbol Müsabakası Savaş Alanı Değildir"

Medical Park Antalyaspor'un Taraftardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Salih Peker, "Ben futbol müsabakalarının da bir basketbol müsabakası gibi olmasını her zaman diledim.

07.01.2012 19:12

Medical Park Antalyaspor'un Taraftardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Salih Peker, "Ben futbol müsabakalarının da bir basketbol müsabakası gibi olmasını her zaman diledim. Futbol müsabakası benim için kavga değildir, arena değildir, savaş alanı değildir" dedi.

Peker, Hasan Subaşı Tesisleri'nde taraftar temsilcileri ile bir araya geldi. Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair 6222 sayılı kanun çerçevesinde yapılan düzenlemeler hakkında taraftar gruplarının sözcülerini bilgilendiren Peker, 2011- 2012 futbol sezonun ilk yarısını da değerlendirirken, ikinci yarı için görüş alışverişinde bulundu.

Gazetecilerin de izlediği toplantı iki oturum şeklinde gerçekleşti. İlk oturuma gazeteciler katılırken, ikinci oturum basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Medical Park Antalyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Salih Peker, bir gazetecinin Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair 6222 sayılı kanun çerçevesinde yapılan düzenlemeler hakkındaki düşüncelerini sorması üzerine, "Ben değişikleri doğru olarak yorumluyorum. Olması gerekenler yapıldı. Ayrıca bu yasa olması gereken bir yasa. Ben futbol müsabakalarının da bir basketbol müsabakası gibi olmasını her zaman diledim. Futbol müsabakası benim için kavga değildir, arena değildir, savaş alanı değildir. Bu yasa bizim taraftarlar için çıkartılmış bir yasa da değildir. Ben hiç bir zaman için böyle düşünmüyorum. Ben ilk yarıda taraftarlarımızdan en ufak bir sıkıntı görmedim. Onlardan memnunuz" diye konuştu.

Medical Park Antalyaspor'un bu sezon Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından taraftarlar yüzünden en az cezalandırılan kulüpler arasında yer aldığına dikkat çeken Salih Peker, "Şu an Gençlerbirliği takımı 10 bin TL ile en az ceza almış kulüp konumunda. Ardından Manisaspor ve Kayserispor 25'er bin TL ile en az ceza alan kulüpler. Biz de ilk yarıda toplam 30 bin TL ceza aldık. Ancak, geçen yıllara oranla daha az ceza almış durumdayız. Çünkü geçen yıllarda daha fazla hatalar yapıyorduk" diye konuştu.

Kulüp ve taraftar gruplarını bir aile olarak nitelendiren Salih Peker, "İlk yarıda aldığımız cezaları ikinci yarıda almamak için buradayız. Bence doğru yoldayız diye düşünüyorum" dedi.

Bir taraftar temsilcisinin takıma takviye yapılıp yapılmayacağı yönündeki sorusuna ise Peker, "Biz şuan genç bir futbolcu ile temas halindeyiz. Büyük ihtimalle kendisini kadromuza dahil edeceğiz" derken, oyuncunun yabancı ve santrfor olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu yıl ki hedeflerinin sezonu ilk 8 arasında kapatmak olduğunu hatırlatan yönetici Salih Peker, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Takımda uyum sorunu yaşıyoruz. Geçen sene biz Musa Aydın diye bir futbolcu aldık. Mehmet Eren'i aldık. Bunlar kötü futbolcu değil. Bunlar iyi futbolcu. Uyum sorunu yaşıyorlar. Bunlar zamanla halledilecek bir durum. Ayrıca, maçlarımızı Akdeniz Üniversitesi Kampüsü'nde yapımı süren stadyumda oynamak istiyoruz. Önümüzdeki yıl maçlarımızı bu stadda oynayacağız. Halen 8 bin 500 kişi kapasiteli olan bu stadyum, kale arkasına yapılacak ek tribün ile kapasitesi 12 bin 500 kişiye çıkacak."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Peker: 'Futbol Müsabakası Savaş Alanı Değildir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement