Arap Birliği, Fehmi'yi Genel Sekreter Seçti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Arap Birliği, Fehmi'yi Genel Sekreter Seçti

29.03.2026 19:32

Arap Birliği, Nebil Fehmi'nin Genel Sekreterliğini onayladı, liderler zirvesine önerilecek.

Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi, eski Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi'nin Genel Sekreterlik adaylığını oy birliğiyle kabul etti.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Arap Birliğinin 165. Olağan Konsey Toplantısı, Bahreyn'in dönem başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, mevcut Genel Sekreter Ahmed Ebu Gayt'ın halefi olarak oy birliğiyle Fehmi belirlendi.

Konsey, Fehmi'nin adaylığını onaylayarak nihai karar için Suudi Arabistan'da düzenlenecek Liderler Zirvesi'ne tavsiye kararı olarak sundu.

Video konferans yöntemiyle bakanlar düzeyinde gerçekleştirilen toplantıda, bölgede hızla tırmanan gerilim ve bazı Arap ülkelerini hedef alan saldırılar da ele alındı.

Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati, yaptığı konuşmada, İran'ın Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri, Ürdün ve Irak'a yönelik saldırılarını sert bir dille kınayarak, bunun "hukuk dışı ve gerekçesiz" olduğunu ifade etti.

Abdulati, Arap dünyasının güvenliğinin bölünmez bir bütün olduğunu vurgulayarak, herhangi bir Arap ülkesine yönelik müdahalenin doğrudan Mısır'ın ulusal güvenliğine yapılmış sayılacağını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arap Birliği, Fehmi'yi Genel Sekreter Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement