Arnavutluk'ta Grevciler Ölüm Orucu Başlattı - Son Dakika
Güncel

Arnavutluk'ta Grevciler Ölüm Orucu Başlattı

Arnavutluk\'ta Grevciler Ölüm Orucu Başlattı

Arnavutluk'ta Enver Hoca rejiminin siyasi mahkumları, cazaevlerinde hapis yattıkları yıllara karşılık, hükümetin maddi tazminat ödemesi için başlattıkları açlık grevinden ölüm orucuna geçtiler.

14.10.2012 18:18

Arnavutluk'ta Enver Hoca rejiminin siyasi mahkumları, cazaevlerinde hapis yattıkları yıllara karşılık, hükümetin maddi tazminat ödemesi için başlattıkları açlık grevinden ölüm orucuna geçtiler.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da kurulan çadırda başlattılan açlık grevine bir gurup eski mahkum katıldı. Polis gözetimi altında devam eden greve mahkum yakınları da destek verdi. Polis, akraba olan mahkumlarla görüşme izni vermedi.

Hükümet yetkilileri açlık grevine duyarsız kalınca grev eylemi ölüm orucuna dönüştü. Greve katılanlar yemek yemeyi ve su içmeyi reddetti. Hatta iki kişi kendilerini yakmak istedi. Ağır yaralılar ambulanslarla İtalya ve Yunanistan hastanelerine kaldırıldı.

19 eski siyasi mahkumun katıldığı grevciler arasında 3 kişinin de ağır hasta olduğu açıklandı. Tedaviyi de reddeden mahkumların sağlık durumlarının kötüye gittiği açıklandı.

Grev eylemcilerin sözcüsü Fatmir Lamaj, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ile yaptıkları görüşmeden söz ederek bugüne kadar hiçbir girişimin gerçekleşmediğinden ümitlerini kaybettiklerini söyledi. Grevin hiç bir siyasi amaca yönelik olmadığını ancak geçmiş rejimde siyasi mahkumlar olarak yaşadıkları haksız zulmün tazminatı için eylem yaptıklarını açıkladı.

Eylemciler, taleplerine karşı hükümetten olumlu cevap almadan greve son vermeyeceklerini, her şeye katlanıp geri adım atmayacaklarını ve bu haklı davalarında bütün kurumlardan destek beklediklerini söylediler.

Tiran'da yapılan eyleme diğer şehirlerden de destek haberleri geliyor. Arnavutluk'un çeşitli bölgelerinde yaşayan eski siyasi mahkumların, destek için grevlere başlayacakları haberi yayıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arnavutluk'ta Grevciler Ölüm Orucu Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement