Başkan Özgün'e 20 Bin Liralık Manevi Tazminat Davası - Son Dakika
Güncel

Başkan Özgün'e 20 Bin Liralık Manevi Tazminat Davası

Başkan Özgün\'e 20 Bin Liralık Manevi Tazminat Davası

Belediye Başkanı Özgün'ün,bir firmaya yönelik sözleri yüzünden hakkında açılan 20 bin liralık tazminat davasında yargılanmasına başlandı.

20.11.2013 18:01  Güncelleme: 11:34

Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün'ün, bir mitingde yaptığı konuşmada madencilik faaliyetlerinde bulunan firmaya yönelik sözleri yüzünden hakkında açılan 20 bin liralık manevi tazminat davasında yargılanmasına başlandı.

Artvin Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, davalı Özgün ile avukatları katıldı. Mazeret bildiren davacı taraftan ise duruşmaya gelen olmadı. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan,  Artvin Barosu Başkanı Avukat Ali Uğur Çağal, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Atatürkçü Düşünce Derneği Artvin Şubesi Başkanı Ahmet Biber, Artvin  Esnaf Sanatkar Kredi Kooperatif  Başkanı Demirhan Elçin de duruşmayı izledi.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

Duruşma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baro Başkanı Çağal, Artvin Barosu avukatları olarak Özgün'ün, haklı mücadelesinde yanında olduklarını söyledi.

Kentin Carettepe mevkisinde madencilik faaliyetlerinde bulunan davacı maden şirketinin bu tür davalarla Artvin halkını yıldıramayacağını söyleyen Çağal, "Bizim adalete olan güvenimiz tamdır. Yargının, vicdanıyla hukuka uygun olarak karar vereceğine olan inancamız tamdır ancak maden şirketi şunu bilsin ki bu tür hukuki olmayan korkutmaya yönelik davalarla kimseyi aldatamaz. Karşılarında çocuk yok, koskoca Artvin halkı var. Artvin halkını bu tür davalarla  yıldıramazlar" dedi.

Dünya hukuk tarihinde bir maden şirketinin, konuşmadan dolayı bir kişiye manevi tazminat davası açmadığını savunan Çağal, davanın komik olduğunu ve hukuki dayanağı bulunmadığını savundu.

Davacı maden şirketinin, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün'ün Artvin'de 6 Nisan 2013 tarihinde yapılan "Madene Hayır" mitingindeki  konuşmasında söylediği belirtilen "Siz bizim yüreğimize hançer saplayabilir misiniz? Bizim yüreğimize hançer saplayanın yüreğine hançer saplarız. Siz bizim yaşamımıza göz dikebilir misiniz, bizim yaşamımıza göz dikenin yaşamına göz dikeriz" sözleri sebebiyle, Özgün aleyhine 20 bin liralık manevi tazminat davası açtığı kaydedildi. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkan Özgün'e 20 Bin Liralık Manevi Tazminat Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement