Artvin Üniversite Mezunu Boğacı Kadın İlgi Odağı Oldu Hd - Son Dakika
Güncel

Artvin Üniversite Mezunu Boğacı Kadın İlgi Odağı Oldu Hd

Artvin'de bu yıl 38'incisi düzenlenen Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali düzenlenen boğa güreşleri ile sona erdi.

02.07.2018 12:59

Artvin'de bu yıl 38'incisi düzenlenen Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali düzenlenen boğa güreşleri ile sona erdi. Etkinlikte en çok ilgiyi boğa sahibi Gazi Üniversitesi Elsanatları Fakültesi mezunu Gonca Alkan (28) gördü. 22 gün yaylada boğası ile kampa giren ve çadırda kalan Goca Alkan'ın boğası ilk turda elendi.

Artvin Boğa Güreşlerini Yaşatma Yaylalarını Koruma Derneği tarafından Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali kapsamında düzenlediği ödüllü boğa güreşleri, Rize, Erzurum ve Artvin'den getirilen 130 boğanın katılımı ile yapıldı. Kafkasör Yaylasında gerçekleştirilen etkinlikte en çok ilgiyi boğa sahibi Gazi Üniversitesi Elsanatları Fakültesi mezunu Gonca Alkan gördü. 800 kilogram ağırlığında 8 yaşındaki 'Kosavalı' isimli boğası ile yaylada 22 gün boyunca kamp yapan ve çadırda kalan genç kadın boğasını güreşlere hazırladı.Boğası ile arenaya çıkan ve büyük alkış alan kadının boğ

ası ilk turda rakibine yenilince elendi. Gonca Alkan, boğa yetiştiriciliğinin sevgi işi olduğunu belirterek Boğamın yenip yenmemesi önemli değil. Onunla aynı ortamı paylaşmak beni mutlu ediyor. Bugün kaybettik ama sonraki güreşlere hazırlanacağız dedi.

'NOYAN' ŞAMPİYON OLDU

50 ila 100 bin lira arasında bir araba fiyatı olan güreşçi boğalar Artvin Kafkasör Yaylasında kıran kırana mücadeleler sergiledi.Kafkasör yaylasına çıkan binlerce vatandaş boğaların güreşlerini ilgiyle izledi. Baş boğanın ilan edildiği final karşılaşması nefesleri kesti. Güreşlerde, Noyan adlı boğa Küçük Enişteyi yenerek 16 bin TL ödülü sahibine kazandırdı. Baş Boğa kemerinin takıldığı boğa festivalin liderliğini elde etti. Boğası birinci gelen sahipleri büyük sevinç yaşadı.

VALİ BURASI İSPANYA DEĞİL

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Kafkasör Festivalini değerlendirdi. Vali Doğanay, Burası İspanya gibi değil burada kan vahşet ve ölümler olmaz. Binlerce vatandaşımız asırlardır süren geleneğe sahip çıkıyor. Burada çirkinlikler değil güzellikler yaşatılıyor. Artvin her geçen gün dünya markası olma yolunda güzel adımlar atmaya devam edecek dedi.

Artvin Üniversite Mezunu Boğacı Kadın İlgi Odağı Oldu Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Artvin Üniversite Mezunu Boğacı Kadın İlgi Odağı Oldu Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement