Arzu Özmen'i Öldüren Ağabeyine Ömür Boyu Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Arzu Özmen'i Öldüren Ağabeyine Ömür Boyu Hapis Cezası

Arzu Özmen\'i Öldüren Ağabeyine Ömür Boyu Hapis Cezası

Almanya'nın Detmold kentinde ailesinin 20 yaşındaki Alexander K.ile arkadaşlığına son vermesi için baskı yapmasına karşı çıkan, geçen Ağustos ayında kadın sığınma evinde kalmaya başladıktan sonra erkek arkadaşınnın evinden 1 Kasım'da 3 kişi...

17.05.2012 11:16

Almanya'nın Detmold kentinde ailesinin 20 yaşındaki Alexander K. ile arkadaşlığına son vermesi için baskı yapmasına karşı çıkan, geçen Ağustos ayında kadın sığınma evinde kalmaya başladıktan sonra erkek arkadaşınnın evinden 1 Kasım'da 3 kişi tarafından kaçırılan Yezidi inancındaki Türk kızı 18 yaşındaki Arzu Özmen'in öldürülmesi ile ilgili yargılanan ağabeyi Osman Özmen'e, ömür boyu hapis cezası verildi.

Alman erkek arkadaşının evinden 1 Kasım 2011 tarihinde kaçırılan 18 yaşındaki Arzu Özmen'i bulabilmek için 200 kadar polis arama yapmış ancak, sonuç alamamıştı. Cesedi kaçırıldığı yerden yerden 270 kilometre uzaklıkta Lübeck kenti yakınlarındaki Grosensee kasabasında bir golf sahasında gömülü halde bulunan Arzu Özmen'in başka bir yerde öldürüldükten sonra buraya getirilerek gömüldüğü belirlendi.

Arzu Özmen'in 5 kardeşinin Detmold kentinde 2 hafta önce başlayan yargılamada 22 yaşındaki Osman Özmen, kız kardeşi Arzu'yu kaçırdığını, daha sonra öldürdüğünü anlattı. Osman Özmen, ablası 27 yaşındaki Şirin ve ağabeyi 25 yaşındaki Kirer'in yardımıyla, Arzu Özmen'i erkek arkadaşı Alexander K.'nin evinden sürükleyerek götürdüklerini, amaçlarının kız kardeşine yaptığının yanlış olduğunu anlatmak olduğunu söyledi. Detmold Eyalet Mahkemesi, kardeşlerinin yardımıyla kaçırdığı Arzu Özmen'i tabancayla vurarak öldürdüğünü itiraf eden ağabey Osman Özmen'i, ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, açıkladığı kararında Arzu Özmen'in kardeşleri Şirin ve Kirer Özmen'e, 10'ar yıl hapis cezası verildi. Aynı davada yargılanan Elvis ve Kemal Özmen'e de kız kardeşlerinin kaçırılmasına katıldıkları gerekçesiyle 5'er yıl 6'şar ay hapis cezası verdi.

Davanın görüldüğü Detmold Eyalet Mahkemesi önünde toplanan bir grup, aile içi şiddeti kınayan küçük bir gösteri yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arzu Özmen'i Öldüren Ağabeyine Ömür Boyu Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement