Aşırı Baskı Çocuğun Okuldan Soğumasına Neden Olur" - Son Dakika
Güncel

Aşırı Baskı Çocuğun Okuldan Soğumasına Neden Olur"

Aşırı Baskı Çocuğun Okuldan Soğumasına Neden Olur"

Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tok: "Başarısız çocuklarımızın büyük çoğunluğunda planlı, programlı çalışmama, dikkat veya konsantrasyon eksikliği sorunu vardır"

23.01.2014 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hidayet Tok, karne notu kötü olan öğrencilere uygulanacak aşırı baskının çocuğun okuldan soğumasına neden olacağını bildirdi.

Tok, yaptığı yazılı açıklamada, karne notunun, çocuğun zeka seviyesi ve kapasitesinden daha çok dönem içerisinde derslerde gösterdiği performansla ilgili olduğunu belirtti.

Notları kötü olan çocuğun "geri zekalı" ya da "kapasitesiz" olarak algılanmaması gerektiğine dikkati çeken Tok, "Başarısız çocuklarımızın büyük çoğunluğunda planlı, programlı çalışmama, dikkat veya konsantrasyon eksikliği sorunu vardır. Karne notu kötü olan çocuklara uygulanacak aşırı baskı çocuğun okuldan soğumasına neden olur. Bu nedenle davranışlarımıza dikkat etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Teknolojinin gelişmesiyle çocukların daha çok "ekran" önünde olduğunu vurgulayan Tok, şunları kaydetti:

"Kimi çevrelerin  'ekran nesli' diye adlandırdığı günümüz çocukları, vakitlerinin büyük bir bölümünü cep telefonu, bilgisayar ve televizyon ekranı karşısında geçiriyor. Veliler bu konuda bilinçli davranmalı. Önemli olan çocuğun kötü karne getirmesinin altında yatan nedenleri araştırmak ve bulmaktır. Başarısızlığın nedeni çocuklara şiddet kullanmadan araştırılmalı ve onlarla konuşarak çözüm aranmalıdır. Veli olarak bu duruma üzüldüğümüzü belirtmeliyiz. Ancak aşırı baskı yaparak, bağırıp çağırarak çocuğun psikolojisini olumsuz yönde etkilememeli, yapıcı bir değerlendirmede bulunmalıyız."

Tok, yarıyıl tatilinde çocuklara istediği bir kitabı alıp okumalarını sağlayarak sportif ve kültürel faaliyetlere yönlendirilmesini istedi.

Okul dışı etkinliklerin çocuğu motive ettiğini, şevkini artırdığını ve enerjisini tazelediğini ifade eden Tok, "Sosyal etkinlikler çocukların ruhsal durumları açısından çok önemlidir. Tatilde istediklerini yapmalarına izin verin. İyi bir karne takdir edilmeli ama karneden daha fazla çocuğun çalışma davranışı takdir görmeli, memnuniyetimizi açıkça belirtmeliyiz. Küçük de olsa bir hediyeyle çocuğumuzu ödüllendirmeliyiz" değerlendirmesinde bulundu. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aşırı Baskı Çocuğun Okuldan Soğumasına Neden Olur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement