Aslı Ayan'a Çarpan Sürücüye 1 Yıl 8 Ay Hapis Cezası Verildi - Son Dakika
Güncel

Aslı Ayan'a Çarpan Sürücüye 1 Yıl 8 Ay Hapis Cezası Verildi

Aslı Ayan\'a Çarpan Sürücüye 1 Yıl 8 Ay Hapis Cezası Verildi

Maltepe'de hukuk fakültesi öğrencisi Aslı Ayan'a çarparak ölümüne neden olan Eyüp Hakan Yücel'in 2. duruşmasında karar çıktı.

17.09.2013 16:12  Güncelleme: 16:20

Maltepe'de hukuk fakültesi öğrencisi Aslı Ayan'a çarparak ölümüne neden olan ve 9 yıla kadar 'Bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçlamasıyla yargılanan Eyüp Hakan Yücel'in 2. duruşmasında karar çıktı. Yücel, 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı, cezada hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

"DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ MEZAR TAŞI"

Anadolu Adalet Sarayı 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanık Eyüp Hakan Yücel gelmezken, müşteki Aslı Ayan'ın babası Ali Ayan ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada ifade veren Ali Ayan, olayı görmediğini ve kızının bugün doğum günü olduğunu belirtti. Doğum günü hediyesi olarak Aslı'ya mezar taşı yaptırmak durumunda kaldığını belirten acılı baba Ayan, "Kızım bütün tahsil hayatı boyunca başarılı örnek gösterilen bir öğrenci olmuştur. Bu nedenle ölümü üzerine memleketimiz olan Hatay'da bir sokağa adı verilmiştir. Karar verilirken bu hususun göz önüne alınmasını, verilebilecek en yüksek ceza ile cezalandırılmasını karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

"MAHKEMEYİ HUKUKSAL BOYUT İLGİLENDİRİR"

Sanık avukatı Nedim Güven ise, Aslı Ayan'ın ailesine baş sağlığı dileklerini sunarak, "Ölenin babasının beyanlarından da anlaşılacağı üzere de olayın duygusal boyutu da vardır. Ancak mahkemeyi ilgilendiren hukuk boyutudur" diye konuştu.

SUÇ İŞLEMEYECEĞİNE DAİR KANAAT

Mahkeme sanığın üzerine atılı suçu işlediğinin sabit olduğunu belirterek Eyüp Hakan Yücel'i 'Taksirle öldürme' suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Yücel'in duruşmadaki davranışları ve pişman oluşunu da dikkate alan mahkeme, cezada indirim maddelerini uygulayarak 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Yücel'in kişiliği, duruşmadaki tutum ve davranışını da göz önüne alan mahkeme, sanığın bir daha suç işlemeyeceğine dair kanaat getirdiğini belirterek, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Yücel, 5 yıl içerisinde herhangi bir suça karışmadığı taktirde hapis cezası yatmayacak.

İLK CELSE TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Mahkeme ilk celsede, sanığın üzerine atılı suçun niteliği gereği taksirli suçlardan olması, delillerin toplanmış bulunması ve var olan delillerin karartılma ihtimallerinin olmamasını nedeniyle Yücel'i tahliye etmişti. Yücel 3,5 ay tutuklu kalmıştı.

9 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

Maltepe Altıntepe Mahallesi Sahil Yolu'nda, geçtiğimiz Mayıs ayında sabaha karşı meydana gelen kazada, iddialara göre, trafik uygulamasında polisin 'dur' ihtarına uymayan Eyüp Hakan Yücel (24) isimli sürücü, otomobiliyle kaçmaya başladı. Bu sırada, arkadaşı Mehmet Ali Kazan ile birlikte yolun karşısına geçmeye çalışan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Aslı Ayan, Yücel'in kullandığı otomobilin çarpması sonucu 33 metre uzağa fırladı. Otomobil sürücüsü Eyüp Hakan Yücel, kazanın ardından olay yerinden hızla uzaklaşırken, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Aslı Ayan hayatını kaybetti. Olaydan bir gün sonra emniyet güçlerine teslim olan 24 yaşındaki Eyüp Hakan Yücel, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yücel hakkında 'Bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan 4.5 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması istemiyle dava açıldı.

AK (MK) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aslı Ayan'a Çarpan Sürücüye 1 Yıl 8 Ay Hapis Cezası Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement