Aslı'nın Ailesi Mahkeme Kararına Tepkili - Son Dakika
Güncel

Aslı'nın Ailesi Mahkeme Kararına Tepkili

Aslı\'nın Ailesi Mahkeme Kararına Tepkili

İstanbul Maltepe'de yolun karşısına geçmek isteyen üniversite öğrencisine çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla hakkında "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanığa 1 yıl 8 ay hapis...

18.09.2013 15:24

İstanbul Maltepe'de yolun karşısına geçmek isteyen üniversite öğrencisine çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla hakkında "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanığa 1 yıl 8 ay hapis cezası verilmesi ailenin tepkisine neden oldu.

Anadolu Adalet Sarayı 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği karara tepki gösteren anne Alev Ayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak trafik cezalarının arttırılmasını isteyeceğini belirterek, "Kızımı öldüren şahıs hakkındaki kararı kınıyorum. Nasıl olur da ehliyetine el konmuş olan birine tekrar ehliyet veriliyor ve trafiğe çıkıyor anlamış değilim. Bizler gibi aynı konudan muzdarip olan kişilerin Başbakan'a dilekçe yazarak cezaların arttırılması için çaba göstermelerini istiyorum" dedi.

Mahkemenin karar verdiği günün kızının doğum günü olduğunu söyleyen Ayan, "20 yaşındaki kızımıza çarpan kişiye verilen cezayı hazmedemiyoruz. Şu an yasımız iki kat arttı. Bizler bu karara itiraz edeceğiz ve üst mahkemeye başvuracağız. Kararın bozulması için elimizden ne geliyorsa yapacağız" diye konuştu.

Alev Ayan, kızı Aslı'nın hayatını kaybettiğinden bu yana dışarıya çıkmadığını belirterek, "Sadece cuma günü mezarlığa gidiyoruz, onun haricinde kimseyle görüşmüyoruz. Evde kızımla ve onun anısıyla tek başıma yaşıyorum. Onun arkadaşları beni her gün arıyorlar yalnız bırakmıyorlar" şeklinde konuştu. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aslı'nın Ailesi Mahkeme Kararına Tepkili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement