Mahkeme, Atatürk'e Hakaret Eden Safiye İnci'nin Tahliyesine Karar Verdi - Son Dakika
Güncel

Mahkeme, Atatürk'e Hakaret Eden Safiye İnci'nin Tahliyesine Karar Verdi

Anıtkabir'de Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği video görüntüsü sonrası hakkında dava açılan Safiye İnci'ye "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme hükümle birlikte İnci'nin tahliyesine karar verdi.

09.10.2018 15:09  Güncelleme: 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anıtkabir'de Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği video görüntüsü sonrası hakkında dava açılan Safiye İnci'ye "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme hükümle birlikte İnci'nin tahliyesine karar verdi. Duruşmada son sözü sorulan İnci ise "Çok pişmanım herkesten özür diliyorum" ifadesini kullandı.

HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul'da yaşayan ve çarşaflı bir genç kız olduğu bilinen Safiye İnci'nin Atatürk'e hakaret içeren videosunun ardından halk, sosyal medyadan İnci'nin tutuklanmasına yönelik paylaşımlarda bulunmaya başladı. Tepkiler karşısında, Ankara Başsavcılığı olayla ilgili Safiye İnci hakkında soruşturma başlattı.

Mahkeme, Atatürk'e Hakaret Eden Safiye İnci'nin Tahliyesine Karar Verdi

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Olayın ardından Safiye İnci, 'Atatürk'e hakaret'ten tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ

Mahkemede son sözü sorulan İnci, "Çok pişmanım herkesten özür diliyorum" ifadesini kullandı. Daha sonra kararını açıklayan hakim, İnci'nin "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 2 yıl 6 ay hapse çarptırılmasına karar verdi. Hakim, hükümle birlikte İnci'nin tahliyesine karar verdi.

SAFİYE İNCİ NE DEMİŞTİ?

Safiye İnci, "Çok utanıyorum. Keşke gelmeseydim diyorum. Çok ısrar ettikleri için geldim. Atatürk'ü zerre kadar sevmiyorum. Türkiye'yi de Atatürk kurtarmadı. Hani Tayyip'i sevmeyen Atatürkçüler var ya, Atatürk Tayyip'in b... bile olamaz" ifadelerini kullanmıştı.

SAFİYE İNCİ KİMDİR?

Anıtkabir önünde çektiği ve Atatürk'e hakaret içeren sözlerin yer aldığı videoyu sosyal medya hesabından paylaşmasıyla halkın büyük kesiminin tepkisini çeken Safiye İnci, tepkiler karşısında yine sosyal medyadan özür diledi. Hakkında kapsamlı bilgi olmayan Safiye İnci'nin İstanbul'da yaşadığı biliniyor. Videoyu sosyal medya da paylaşıp büyük tepkinin odağı olan İnci, olayın ardından tüm sosyal medya hesaplarını kapattı.

Mahkeme, Atatürk\'e Hakaret Eden Safiye İnci\'nin Tahliyesine Karar Verdi

Son Dakika Güncel Mahkeme, Atatürk'e Hakaret Eden Safiye İnci'nin Tahliyesine Karar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (90)

  • Bir insan bile feda edilmemeli: Bence ağır bir ceza olmuş, genç bir insan yanlış yapabilir, önemli olan onu kazanmak, bir gün gözaltında tutulup üst düzey bir görevli gelip bak yanlış yapmışsın, düşün deseydi daha iyi olurdu. 30 39 Yanıtla
    Cantürk: Üst düzey bir yetkili gelip uyarsaydı demek ha 3 6
  • ....: yani ülkede hırsızlık yapanlar hapis cezası almıyorken kıza cok verilmiş bu ceza 18 40 Yanıtla
  • bremenli: yasa Mustafa Kemal pasa ne mutlu TÜRKÜM diyebilene 43 13 Yanıtla
  • bjk1903: haram zehir zıkkım olsun yediği ekmek içtiği su 40 14 Yanıtla
  • ozi 3644: şimdi bakalım kim kurtaracak seni .atatürk olmasaydı bizleer olmazddık bunu o mal kafana sok 31 20 Yanıtla
    uyanın artık: cahil olmayın artık ya hala atatürk olmasaydı bizde olmazdık diyorsunuz.biz şüphesiz iman ettik.bir ingiliz subayının günlüğünde yazıyordu. çanakkale geçilmez çünkü türklerin atıcak barutları yoktu fakat biz orda gökten inen güçler gördük.sizde uyansanız artık iyi olur. 4 5
  • Mahir : Adalet yerini bulmuş 28 23 Yanıtla
  • Kaya: Zavalli kadin.Ataturk olmasaydi hangi seyhin 4.karisi olur,, bir olayda sahitligi gecermi, mirastan pay alabilirmi, okuyabilirmi, daha dogrusu adinin safiye degil sophia olacagini bile bilmeyecek kadar zavalli.cehalet boyle birsey.kendilerini cahilleri feraset sahibi goren siyasilerin doldurusuna gelip bu ihaneti yapiyorlar.istedigi sistemde millet kavrami olmadigini bir guruh olarak oligarsik bir zumrenin cahil hurafeci tebaasi olarak yasayacaklarini bilmiyorlar.bunlar okul istemezler.. 37 12 Yanıtla
  • Tayyip baba: Başkanım lütfen bu kız müsvettesini İrana mollaların arasına gönder ve vatandaşlıktan çıkart.. 32 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement