Atatürk Havalimanı'nda İnsansız Hava Aracı Uçuran Kişinin Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Atatürk Havalimanı'nda İnsansız Hava Aracı Uçuran Kişinin Yargılanmasına Başlandı

Atatürk Havalimanı\'nda İnsansız Hava Aracı Uçuran Kişinin Yargılanmasına Başlandı

Atatürk Havalimanı üzerinde drone (uzaktan kumandalı hava aracı) uçurması nedeniyle 'Trafik güvenliğini tehlikeye sokma" suçundan hakkında 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan fotoğrafçı Aspet Manukyan'ın yargılanmasına başlandı.

30.04.2015 15:07

Atatürk Havalimanı üzerinde drone (uzaktan kumandalı hava aracı) uçurması nedeniyle 'Trafik güvenliğini tehlikeye sokma" suçundan hakkında 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan fotoğrafçı Aspet Manukyan'ın yargılanmasına başlandı. Manukyan ilk duruşmada alınan sorgusunda, uçurduğu aracın uçakların kalkış ve inişte kullandığı hava koridoruna girmediğini savunarak, 'Trafiği tehlikeye sokma suçunu işlediğimi düşünmüyorum. Beraatimi istiyorum" dedi.

Bakırköy 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuksuz sanık Aspet Manukyan (27) ile şikayetçi Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün Avukatı Emre Kapukaya katıldılar.

'UÇAKLARIN HAVA KORİDORUNA GİRMEDİM'

Sorgusu yapılan Aspet Manukyan fotoğrafçı olduğunu ve olay günü uzaktan kumanda aletiyle komuta ettiği aracın, iddianamede belirtildiği gibi insansız hava aracı tanımına girmediğini belirterek, şunları söyledi:

'Oyuncak olarak bütün oyuncakçılarda satılmaktadır, mahkemenize de belgemi sunuyorum. Olay tarihinde Yeşilköy pazarı üzerinde bu aleti uçurdum. Atatürk Havalimanı uçuş sahasına girdiğinde kendi hava sahalarını koruyucu sistemlerinin devreye girerek engelleyeceğini düşündüm. Böyle bir şey olmadı. Bunu yasak olduğunu, suç teşkil edeceğini bilmediğimden uçurmaya devam ettim. 11 dakika 54 saniyelik uçuşun 2-3 dakikalık kısmı yasak olduğu söylenen bölgede yapıldı. Ben bu tür aletlerle gökyüzünden manzara fotoğrafları çekip sanal alemde paylaşmaktaydım. Arkadaşlarım istediği için de 18 Ocak 2015'te videoyu youtube ve facebook hesabımda paylaştım. Tepkiler üzerine videoyu kaldırdım. Görüntüleri çekimden 2 ay sonra paylaşmıştım. Benim uçurduğum alet, uçakların kalkış ve inişte kullandıkları hava koridoruna girmemiştir. Dolayısıyla trafiği tehlikeye sokma suçunu işlediğimi düşünmüyorum. Beraatimi talep ediyorum"

DHMİ: ŞİKAYETÇİYİM

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü vekili avukat Emre Kapukaya, trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sanıktan şikayetçi olduklarını ifade etti. Mahkeme, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada Aspet Manukyan'ın Atatürk Havalimanı üzerinden insansız hava aracı tabir edilen aracı uçurarak 'Trafik güvenliğini tehlikeye sokma" suçunu işlediği belirtildi.

Manukyan'ın çektiği bu görüntüleri 28 Ocak 2015 tarihinde internet ortamında paylaştığı belirtilerek, 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması isteniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk Havalimanı'nda İnsansız Hava Aracı Uçuran Kişinin Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement