Atatürk Kongre Ve Kültür Merkezinde Bir Panel Düzenlendi. - Son Dakika
Güncel

Atatürk Kongre Ve Kültür Merkezinde Bir Panel Düzenlendi.

Atatürk Kongre Ve Kültür Merkezinde Bir Panel Düzenlendi.

15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler Güvenlik Günü Kutlamaları Çerçevesinde Merinos Atatürk Kongre Ve Kültür Merkezinde Bir Panel Düzenlendi.

15.10.2010 22:06  Güncelleme: 22:07

15ekim dünya beyaz baston körler güvenlik günü kutlamaları çerçevesinde merinos atatürk kongre ve kültür merkezinde bir panel düzenlendi.

Panele Vali yardımcısı Mustafa Güney Devlet eski bakanı Ertuğrul Yalçınbayır. Ak parti eski Millet Vekili Faruk Ambarcıoğlu, Engelliler Konfederasyonu başkan vekili Ahmet Cantürk, Avukat Meysun Güler, Dr. Sıdıka Parlak katıldılar.

Panel açılışında bir konuşma yapan Ahmet Cantürk ülkemiz de son yıllarda engellilere daha çok sahip çıkılmaya başlandığını belirterek "özellikle 12 Eylül Anayasa referandumunda 10. Maddede yapılan değişiklik bundan sonra yapılacak iyi yöndeki düzenlemelerin önünü açtı. Bu bağlamda yapılacak düzenlemelerde engellilerin sorunlarına çözüm olacak düzenlemelerin olacağını ümit ediyoruz" dedi.

Vali Yardımcısı Mustafa Güney'de panelde yaptığı konuşmada " Ülkemiz nüfusunun yaklaşık yüzde 12 si engelli. Bunun içinde devletimiz engellilerin hayatını kolaylaştıracak yeni düzenlemeler yapmakta. Devletin her kurumunda engellilere mutlaka bir iş var. Tabi engellilerimizin bir çok sıkıntıları var.

Bunların büyük bir kısmı halkımıza engelli vatandaşlarımıza karşı yardımcı olma sorumluluklarını tam anlatamadığımızdan kaynaklanıyor. Bu konudaki en önemli sıkıntılardan biride engellilerimiz haklarını nasıl arayacaklarını bilmiyorlar. Bu proğramların engelli vatandaşlarımızın bilinçlenmesine de katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Zamanla bu sıkıntıların ortadan kalkacağına inanıyorum. Bu konuda her kurumumuz üzerine düşeni yapma gayretinde. Bursa Valiliği yıllar önce engellilerimizin kamuda karşılaştıkları sorunları daha iyi çözebilmek için özürlüler koordinasyon merkezini kurdu. Her ay ilgili derneklerimizle bir araya gelerek sorunlara çözüm bulmaya çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Atatürk Kongre Ve Kültür Merkezinde Bir Panel Düzenlendi. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement