Atatürk Kültür Merkezi'nin Restorasyonu - Son Dakika
Güncel

Atatürk Kültür Merkezi'nin Restorasyonu

Atatürk Kültür Merkezi\'nin Restorasyonu

Sabancı Topluluğu Atatürk Kültür Merkezi'nin restorasyon sponsorluğunu üstlendi.

15.02.2012 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı "Cumhuriyet değerlerini simgeleyen Atatürk Kültür Merkezinin, eskisine sadık kalınarak ve yeni teknolojilerle donatılarak sanatseverlerle buluşmasına katkı sağladığımız için mutluyuz"

Sabancı Topluluğu Atatürk Kültür Merkezi'nin yenilenmesi kapsamında yapılacak restorasyon çalışmalarının sponsorluğunu üstlendi. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın katılımıyla düzenlenen törende sponsorluk protokolü imzalandı. Atatürk Kültür Merkezi restorasyon çalışmalarının ihale sürecinin ardından başlaması ve 2013 Cumhuriyet Bayramı'nda açılışın yapılması planlanıyor. Atatürk Kültür Merkezi'nin içindeki tiyatro, opera ve bale gösterilerinin yapıldığı Büyük Salon'a Sabancı Salonu adı verilecek. Atatürk Kültür Merkezi'nin adı değişmeyecek.

İmza töreninde konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı şunları söyledi: "Atatürk Kültür Merkezi Cumhuriyet tarihimiz açısından çok önemli ve değerli. Cumhuriyet değerlerini simgeleyen bir yapı. Sayın Bakanımızdan böyle bir teklif gelince, bu kadar önemli bir teklifle ilgilenmeden duramazdık. Başta Erol Sabancı olmak üzere tüm Sabancı Topluluğu bunu destekledi. Hepimizin geçmişinde, Cumhuriyet tarihinin sanat ve kültür olaylarında ve ülkemizin göz bebeği Taksim'de çok önemli yeri olan Atatürk Kültür Merkezi'nin, eskisine sadık kalınarak ve yeni teknolojilerle donatılarak yeniden sanatseverlerle buluşması konusunda katkı sağladığımız için mutluyuz. Burada esas çalışmayı yapan, emeği geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine teşekkür ediyoruz. İstanbul'u tekrar Atatürk Kültür Merkezi ile buluşturma yolundaki çabalara katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz".

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Atatürk Kültür Merkezi'nin Restorasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement