Atatürk ve Silah Arkadaşları İçin Lokma Döktü - Son Dakika
Güncel

Atatürk ve Silah Arkadaşları İçin Lokma Döktü

Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında, Denizli'nin ilçelerinde düzenlenen törenlerle anılırken bir vatandaş Atatürk ve silah arkadaşları için lokma döktü.

10.11.2014 16:16  Güncelleme: 16:29

Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında, Denizli'nin ilçelerinde düzenlenen törenlerle anılırken bir vatandaş Atatürk ve silah arkadaşları için lokma döktü.

Kale ilçesinde, hükümet konağı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Kale Kaymakamı İhsan Ayrancı, Kale Garnizon Komutanı Salih Devrim, Kale Belediye Başkan Erkan Hayla, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım, siyasi parti başkanları, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Anıta çelenklerin konulması ile başlayan tören Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenler çalındı, iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tören, Mustafa Şipar Anadolu Lisesi'nde düzenlenen program ile devam etti.

ÇameliÇameli ilçesinde Atatürk Anıtı'na Kaymakam Şeref Albayrak, Belediye Başkanı Cengiz Arslan'ın çelenk koymasıyla başlayan tören 09.05'te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Törene kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri öğretmenler, öğrenciler ve vatandaş katıldı. Atatürk ve silah arkadaşları için lokma döktüDenizli'de Erkan İpek isimli vatandaş, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yılı münasebetiyle bin 500 kişilik lokma döktürdü.

Akkonak Mahallesi'nde Atatürk ve silah arkadaşlarını anmak için dökülen lokmalar vatandaşlara ikram edildi. Lokma hayrı yapan Erkan İpek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ata'ya olan sevgi ve saygının göstergesi olarak lokma döktürdüğünü belirterek "Umarım bu hayrımız geleneksel hale dönüşerek her yıl yapılır.

Atamız için de lokma döküp hayır yapılabileceğini tüm dünyanın görmesini istedik. Bizim buradaki amacımız tamamen burada atamızı anmak. Onun önderliğinde şehitlerimizi de anabilmek. Gelecek nesillere biz atamızı daha iyi aktarmak istiyoruz, bunun bilinmesini için bu etkinliği kararlaştırdık" dedi.

Atatürk ve Silah Arkadaşları İçin Lokma Döktü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk ve Silah Arkadaşları İçin Lokma Döktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement