Atilla İlhan Anıldı - Son Dakika
Güncel

Atilla İlhan Anıldı

Atilla İlhan Anıldı

Türk şiirinin büyük üstadı Attila İlhan, Elmadağ Divan Pastanesi'nde anıldı.

18.11.2011 09:50

Türk şiirinin büyük üstadı Attila İlhan şiirlerinin büyük bir bölümünü yazdığı Divan Elmadağ Pastanesi'nde anıldı. Divan Pastanelerinin ve Attila İlhan Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği etkinliğe sanat camiasının ünlü isimleri katıldı. Etkinliğe basının ilgisi de yoğun oldu.

Büyük şair Attila İlhan'ın şiirlerinin büyük bir bölümünü yazdığı Elmadağ Divan Pastanesi'nde 17 Kasım tarihinde anma töreni düzenlendi. Attila İlhan Vakfı ve Divan Pastanelerinin ortaklaşa düzenlediği ve ev sahipliğini Çolpan İlhan'ın yaptığı etkinliğe sanat dünyasından ve basından birçok kişi katıldı.

Divan Grubu Satış ve Tedarik Zincirinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güçlü Şeneler anma kokteylinin açılış konuşmasında, Attila İlhan'ın Türk şiirinin mihenk taşlarından biri olduğunu ve dile getirmek istediğimiz tüm duyguları kağıda döktüğünü belirtti. Güçlü Şeneler "Dünyanın her yerinde, edebiyatın bütün zamanlarında, yazdıkları her şeye büyük hayranlık duyduğumuz büyük edebiyatçıların kendilerini rahat, kalemlerini özgür, zihinlerini berrak hissettikleri, yazmak için alıp kendilerini hep oraya gittikleri yerler vardır. Edebiyatımızın büyük ustası, tarihin engin hafızası Attila İlhan için 'o yer' burasıydı." diyerek sözü Çolpan İlhan'a bıraktı.

Çolpan İlhan'ın yaptığı konuşmanın ardından ünlü mimar ve gazeteci Aydın Boysan, Attila İlhan ile ilgili bir anısını aktardı. Bozkurt İlham Gencer ise Attila İlhan hakkındaki düşüncelerini dile getirdi. Ses sanatçısı Yaşar da Attila İlhan'ın bir şiirini okudu. Eski fotoğraflarıyla anılarının yaşatıldığı video gösterisinin ardından konuklar, şiirler ve şarkılarla büyük üstadı yad ettiler.

"Ben Sana Mecburum" şiirinin hafızalara kazınmış dizelerinin yazılı olduğu Attila İlhan masası, O'nun anısına Elmadağ Divan Pastanesi'nin en güzel köşesinde yer alıyor. Attila İlhan anısına hazırlatılan masa, ellerinde kitapları ve kahveleriyle tüm sevenlerini bekliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Atilla İlhan Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement