Avukatın da Karıştığı Sahte Esrar Cinayetinde Tahliye Yok - Son Dakika
Güncel

Avukatın da Karıştığı Sahte Esrar Cinayetinde Tahliye Yok

Avukatın da Karıştığı Sahte Esrar Cinayetinde Tahliye Yok

Antalya'da Özgür Yıldız'ın, esrar diye kurutulmuş ot sattığı iddiasıyla öldürülmesiyle ilgili yargılanan biri avukat 2 tutuklu sanığın tahliye talebi reddedildi.

03.12.2015 13:12

Antalya'da Özgür Yıldız'ın, esrar diye kurutulmuş ot sattığı iddiasıyla öldürülmesiyle ilgili yargılanan biri avukat 2 tutuklu sanığın tahliye talebi reddedildi.

Antalya'da geçen 8 Mart akşamı Yeşildere Mahallesi 1168 Sokak'taki gecekonduda yatarken gece yarısı kapısının çalınması üzerine dışarı çıkan 32 yaşındaki Özgür Yıldız, 7 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Olaydan sonra üç kişi oldukları iddia edilen saldırganlar kaçtı. Özgür Yıldız'ın çevreden topladığı otları tavada kurutup esrar maddesi diye sattığı, bu yüzden öldürülmüş olabileceği iddia edildi.

Olay gecesi bölgede aracı görülen avukat 36 yaşındaki Zafer M. ile o gece yanında olduğu belirtilen uyuşturucu madde bağımlısı 20 yaşındaki Şahin A. şüpheli olarak gözaltına alındı. Suçlamaları reddeden sanıklardan Şahin A. tutuklanırken, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Zafer M. de Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşmasında, cinayete yardım ettiği iddiasıyla tutuklandı.

BAĞIMLILARI DOLANDIRDIĞINI DUYMUŞTUM

Davanın ikinci duruşmasında, öldürülen Özgür Yıldız'ın akrabası Mustafa Yıldız tanık olarak dinlendi. Özgür Yıldız'ın uyuşturucu madde almaya gelenleri dolandırdığını duyduğunu anlatan Mustafa Yıldız, şunları söyledi:

"Özgür Yıldız öldürülmeden önce akşam saatlerinde Gebizli Mahallesi'ndeki evime gelmişti. Geçerken uğradığını söylemişti. Kendisini yolda biri uzun boylu iki kişi bekliyordu. Özgür benim evimde bir bardak su içtikten sonra yolda bekleyen bu iki kişiyle birlikte gitti. Bir süre sonra bu iki kişi evime geldi. Bana Özgür'ü sordular. Özgür'e esrar alması için 150 lira verdiklerini söylediler. Özgür'ün de esrarı almak için benim evime geldiğini iddia ettiler. Ben de esrar satmadığımı, evime gelen Özgür'e de esrar vermediğimi anlattım. Bunun üzerine kısa boylu olan uzun boylu olana, 'Hadi gidelim, onu bulur paramızı her türlü alırız' dedikten sonra yanımdan ayrıldılar. Ancak bu kişiler mahkemede yargılanan iki sanık değil. Başkalarıydı."

30 BİN LİRALIK TEKLİF İDDİASI

Bu 2 kişi yanından ayrıldıktan sonra gece yarısı evine Özgür Yıldız'ın ağabeyi Neşet Yıldız'ın gelip "Kardeşimi bıçakladılar" dediğini anlatan Mustafa Yıldız, olayla ilgili bildiklerinin bundan ibaret olduğunu söyledi. Neşet Yıldız ise kısa boylu sanık Şahin A.'nın babasının ikide bir kendisine 30 bin lira teklif ettiğini iddia etti. Neşet Yıldız'ın bu beyanları tutanağa geçirildi.

MÜVEKKİLİM ARAÇTAN HİÇ İNMEMİŞ

Cinayete yardımcı olduğu iddiasıyla yargılanan avukat Zafer M.'nin avukatlarından Kenan Gürbüz ise müvekkilinin olay günü yanındaki Şahin A. ve Muharrem Z. ile Yeşildere Mahallesi'ne uyuşturucu almaya gittiğini söyledi.

Zafer M. ile Muharrem Z. araçta beklerken Şahin A.'nın araçtan inip ara sokaklara girerek gazeteye sarılı esrar maddeleriyle geri geldiğini anlatan Kenan Gürbüz, "Ardından araçla yeni sanayiye gitmişler. Muharrem'i evine bıraktıktan sonra evlerine dönmek için Zafer ile Şahin tekrar Yeşildere Mahallesi yoluna girmişler. Şahin yolda iki kişiyi görünce araçtan inip bu kişilerin yanına gitmiş. Şahin bu iki kişiyle birlikte ara sokaklara girip 10 dakika kadar sonra geri gelmiş. Bu süreçte müvekkilim Zafer M. araçtan hiç inmemiştir. Şahin geldikten sonra araçla buradan ayrılmışlardır" diye konuştu.

Sanık avukat Zafer M.'nin avukatlarından Arman Altunkaya da müvekkilinin 10 yıllık avukat olduğunu söyledi. Müvekkilinin Antalya'da sevilen bir avukat olduğunu anlatan Altunkaya, işlenen cinayetle de müvekkilinin hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Zafer M. de hayatını kaybeden kişiyi tanımadığı gibi olayla hiçbir ilgisinin de olmadığını iddia etti. Zafer M., "Bana kaç deseniz de kaçmam. Benim memleketim burası. Ailem burada yaşıyor. Kaçma şüphem olmadığı için tahliyemi istiyorum" dedi. Şahin A. da işlenen cinayetle ilgisinin olmadığını savundu.

Sanıkların tahliye talebini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avukatın da Karıştığı Sahte Esrar Cinayetinde Tahliye Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement