Avustralya Başbakanı Abbott, İrlanda'yı Kızdırdı - Son Dakika
Güncel

Avustralya Başbakanı Abbott, İrlanda'yı Kızdırdı

Avustralya Başbakanı Tony Abbott'un Aziz Patrick Günü dolayısıyla yayınladığı video mesajı, İrlanda'nın tepkisine neden oldu.

17.03.2015 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya Başbakanı Tony Abbott'un Aziz Patrick Günü dolayısıyla yayınladığı video mesajı, İrlanda'nın tepkisine neden oldu.

Abbott geçen hafta video paylaşım sitesi YouTube'da yayınladığı mesajında, Aziz Patrick Günü için yeşil kravat taktığını söyleyerek "Bize, İngilizler kanunları yapar, İskoçlar para kazanır, İrlandalılar ise şarkı yazar denmiştir" ifadesini kullandı.

İrlanda Başbakanı Enda Kenny, Abbott'un videosuna tepki göstererek Avustralyalı meslektaşının yorumlarına katılmadığını söyledi. Irish Independent gazetesine göre, Kenny, "Avustralya'daki İrlandalıların Aziz Patrick Günü'nü kutlamaları ve bunu sorumluluklar dahilinde yapmaları önemlidir. İrlandalılara yönelik algı oluşturmaya ilişkin geçmişten gelen bir görüş vardır. Bunu kabul etmiyorum" diye konuştu.

İngiliz basını, Avustralya'daki İrlanda toplumunun da videoyu "küstah" bulduğunu yazdı.

23 milyonluk Avustralya nüfusunun yaklaşık yüzde 30'unun İrlanda kökenli olduğu tahmin ediliyor. İrlanda'nın koruyucu azizi kabul edilen Patrick'in öldüğü 17 Mart, her yıl Hristiyanlığın İrlanda'ya geldiği gün olarak kutlanıyor. Dünya genelindeki İrlandalılar Aziz Patrick Günü'nde İrlanda kültürü ve mirasını da kutluyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avustralya Başbakanı Abbott, İrlanda'yı Kızdırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement