Avustralya, savaştan zarar görmüş ülkelerden gelenlere ek insani yardım sağlayacak - Son Dakika
Güncel

Avustralya, savaştan zarar görmüş ülkelerden gelenlere ek insani yardım sağlayacak

Avustralya, savaştan zarar görmüş ülkelerden gelenlere ek insani yardım sağlayacak

Avustralya'nın Güney Avustralya eyaleti yönetimi, savaştan zarar görmüş ülkelerden bölgeye gelen insanlara ek insani yardım desteği sağlayacağını duyurdu. Eyalet Başbakanı Peter Malinauskas, çatışmalardan kaçan insanların barınma, eğitim ve tıbbi desteğe erişimini sağlayacak yeni bir paket açıkladı. Paket kapsamında insani yardım vizesi sahipleri, uluslararası öğrenci harçları ve devlet hastanesi masraflarından muaf tutulacak, ayrıca çeşitli haklardan yararlanabilecekler. Avustralya federal hükümeti ise ülkenin 2023-2024 insani vize programındaki sayıyı 20.000 ile sınırlandırmıştı.

17.03.2024 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KANBERRA, 17 Mart (Xinhua) -- Avustralya'nın Güney Avustralya eyaleti yönetimi, savaştan zarar görmüş ülkelerden bölgeye gelen insanlara ek insani yardım desteği sağlayacağını belirtti.

Eyalet Başbakanı Peter Malinauskas Cuma günü yaptığı açıklamada, çatışmalardan kaçan insanların eyalette barınma, eğitim ve tıbbi desteğe erişimini sağlayacak yeni bir paket açıkladı.

Eyalet yönetimi tarafından finanse edilecek pakete göre, insani yardım vizesi sahipleri, uluslararası öğrenci harçları ile devlet hastanesi masraflarından muaf tutulacak, ayrıca ücretsiz toplu taşıma, market kuponları, tahvil ve erken kira ödemelerini karşılama desteği ile engelli destek hizmetlerine yardımlı erişim gibi haklardan yararlanabilecek.

Avustralya federal hükümeti ülkenin 2023-2024 insani vize programındaki sayıyı 20.000 ile sınırlandırmıştı.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Avustralya, savaştan zarar görmüş ülkelerden gelenlere ek insani yardım sağlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement