Avusturya Heyeti İHD'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Avusturya Heyeti İHD'yi Ziyaret Etti

Avusturya Heyeti İHD\'yi Ziyaret Etti

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Avusturyalı heyet, İHD Diyarbakır Şubesini ziyaret etti.

29.10.2014 15:10

Bölgede çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen ve aralarında Sosyal Demokrat Parti Başkanı Andreas Schieder, Halkçı patisi parlamenteri Elisabeth Pfurtscheller, Yeşiller Partisi Parlamenteri Berivan Aslan, Kürdoloji uzmanı NikiKunrath, bir politik danışman ve 5 basın mensubunun yer aldığı Avusturya heyeti İHD Diyarbakır Şubesi ziyaret etti.

Heyet İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, Şube Sekreteri Abdusselam İnceören ve Şube Saymanı Av. Muhterem Süren tarafından karşılandı. Bölgede yaşanan insan hakları ihlalleri ve Kobane'de yaşanan durum üzerine yapılan konuşmalarda, ziyaretin karşılıklı olarak memnuniyet verici olduğu ifade edildi. Heyete bölgedeki durum üzerine bilgilendirmede bulunan Bilici, Suriye ve Rojava'da yaşanan çatışmalı sürecin ardından 1,5 milyon insanın sığınmacı olarak Türkiye ve bölge kentlerine geldiğini ve bu süreç boyunca yaptıkları izleme çalışmalarını kamuoyu ile paylaştıklarını dile getirdi. Ancak sığınmacıların kaldıkları çadır kentlerin insan hakları kuruluşlarının incelemelerine kapalı tutulması, izin verilmemesi nedeniyle çadır kentlerdeki durumdan yeteri kadar haberdar olamadıklarını ve ciddi hak ihlalleri ile ilgili iddiaların kendilerini iletildiğini belirten Bilici, uluslar arası insan hakları ve insan yardım kuruluşlarına, çadır kentlerde incelemelerde bulunma ve yardım edilmesi çağrısında bulundu.

Kobane ile dayanışma amaçlı bölge kentlerinde gerçekleşen protesto gösterileri sırasında çıkan olaylar hakkında da bilgi veren Bilici, olayların ve olayların önlenmesine dair devlet tutumunun süreç açısından kırılma yarattığını ve bu kırılmanın hassas politikalarla acilen onarılması gerektiğini ifade etti. Öcalan ile müzakerelerin sürdürülmesinin önemine işaret eden Bilici, Öcalan'ın koşullarının müzakere koşullarına uygun şekilde iyileştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Avusturya Heyeti İHD'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement