Ayamama Deresi'nde Ev ve Fabrika Atıkları Koku ve Kirlilik Yaratıyor - Son Dakika
Güncel

Ayamama Deresi'nde Ev ve Fabrika Atıkları Koku ve Kirlilik Yaratıyor

Ayamama Deresi\'nde Ev ve Fabrika Atıkları Koku ve Kirlilik Yaratıyor

Ayamama Deresi'ne karışan ev ve fabrika atıkları ağır koku ve kirliliğe neden oluyor. Çevrede yaşayan vatandaşlar belediye ekiplerinin konuyla ilgili adım atmamasından şikayetçi olarak salgın hastalık riskinden korkuyor. Derenin özellikle Halkalı ve Yenibosna kısmında fabrikaların yoğun şekilde bulunması ve atıklarını dereye bırakması nedeniyle kirlilik artıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçmiş dönemde yaptığı bir açıklamada derede yapılan ıslah çalışmasının 2022 yılında bitirileceğini açıklamıştı. Sorunun yıllardır devam ettiğini belirten vatandaşlar, çözüm bulunmadığından şikayetçi ve salgın hastalık riskinden endişe duyuyor.

13.09.2023 18:00  Güncelleme: 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayamama Deresi'ne karışan ev ve fabrika atıkları ağır koku ve kirliliğe neden oluyor. Çevrede yaşayan vatandaşlar belediye ekiplerinin konuyla ilgili adım atmamasından şikayetçi olarak salgın hastalık riskinden korkuyor.

Ayamama Deresi'ne karışan ev ve fabrika atıkları ağır koku ve kirliliğe neden oluyor. Derenin özellikle Halkalı ve Yenibosna kısmında fabrikaların yoğun şekilde bulunması ve atıklarını dereye bırakması nedeniyle kirlilik artıyor. Derenin bir çok noktasında su kimyasal atıklar nedeniyle siyah şekilde akıyor ve yer yer de köpürmeler meydana geliyor. Dere içerisinde özellikle kuşlar ve diğer hayvanların su içmesi ise salgın hastalık riskini arttırıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçmiş dönemde yaptığı bir açıklamada derede yapılan ıslah çalışmasının 2022 yılında bitirileceğini açıklamıştı.

"Hep sıkıntı yıllardır bitmiyor"

Sorunun yıllardır devam ettiğini belirten Erdoğan Küçükoğlu isimli vatandaş "Ben havalimanında çalışıyorum. Buradan geçerken koku nedeniyle birbirimize bakıyoruz. Devamlı yıllardır bu var ama çözüm yok. Bunlar buradan geçmiyorlar mı, görmüyorlar mı? Sinek oluyor camları açamıyoruz. Hep sıkıntı yıllardır bitmiyor. Niye kokuyor bunun bir çözümü yok mu? Kime söyleyeceğiz, ne yapacağız ben de bilemiyorum." diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ayamama Deresi'nde Ev ve Fabrika Atıkları Koku ve Kirlilik Yaratıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement