Aydın'daki sağanak ve fırtına - Son Dakika
Güncel

Aydın'daki sağanak ve fırtına

Aydın\'daki sağanak ve fırtına

Aydın'daki sağanak ve fırtına

02.10.2013 18:29

Aydın'daki sağanak ve fırtına

Aydın'daki sağanak ve fırtına

- Aydın'da etkili olan sağanak ve fırtına, tarladaki pamuk ve mısır ürünlerinde büyük zarara yol açtı

- Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan: "Fırtına nedeniyle yere yatan mısırların rutubet alması, pamukların ise yere dökülmesiyle kalite ve verim kaybı yaşandı"

AYDIN (AA) - Aydın'da etkili olan sağanak ve fırtına, tarlada hasatına yeni başlanan pamuk ve mısır ürünlerinde zarara yol açtı.

Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pamuk ve mısır hasadına bir hafta önce başlandığını, dün ve bugün etkili olan sağanak ve fırtınanın bu ürünlere büyük zarar verdiğini bildirdi.

Fırtına nedeniyle mısırların tarlada yattığını, pamukların ise döküldüğünü ifade eden Arslan, köylerin tamamından kendilerine zarar bildirildiğini kaydetti. Zarar tespitine başladıklarını bildiren Arslan, "Fırtına nedeniyle yere yatan mısırların rutubet alması, pamukların ise yere dökülmesi nedeniyle kalite ve verim kaybı ortaya çıktı. Kısa sürede zarar tespitini tamamlarız. Yetkililerden de konuyu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na aktarılmalarını istiyoruz. Tek tesellimiz çiftçilerin son zamanlarda bilinçlenerek sigortalarını yaptırması" diye konuştu.

- Verim ve kalite kaybı bekleniyor

Koçarlılı pamuk üreticisi Nezir Aydemir de bu sene pamukta büyük kalite ve verim beklerken fırtına ve yağmurla sıkıntılı sürece girdiklerini belirtti. Aydemir, "Fırtına tarlalarımızdaki pamukların bir kısmını sarkıttı, bir kısmını yere düşürdü. Makineli hasatta yere düşenler alınamayacak ve verim kaybı oluşacak. Ayrıca kalite kaybı da yaşanacak. Bu sene fiyat, kalite ve verim açısından önemli beklenti içindeyken olumsuzlukla karşılaştık" dedi.

- Mısır üreticisi açıklama

- Zarar gören pamuk tarlaları görüntüler

- Pamuk üreticisi açıklama

- Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan'ın açıklamaları

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aydın'daki sağanak ve fırtına - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement