Aydın - Suruç'taki Bombalı Saldırı Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Aydın - Suruç'taki Bombalı Saldırı Protesto Edildi

Aydın - Suruç\'taki Bombalı Saldırı Protesto Edildi

Suruç'taki bombalı saldırı protesto edildi Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde, 32 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı Aydın'da protesto edildi.

21.07.2015 22:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suruç'taki bombalı saldırı protesto edildi

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde, 32 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı Aydın'da protesto edildi. Aydın Emek Demokrasi ve Barış Platformu üyesi yaklaşık 250 kişi Suruç İlçesi'nde yaşanan saldırıyı protesto ederken, grup adına açıklama yapan Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın, "Öfkemiz büyük. Sözün bittiği noktadayız" dedi.

Aydın Emek Demokrasi ve Dayanışma Platformu üyesi yaklaşık 250 kişi Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde gerçekleştirilen bombalı saldırıyı protesto etti. HDP Aydın İl Başkanlığı önünde toplanan grup, 'Kürdistan IŞİD'e mezar olacak', 'Katil IŞİD, işbirlikçi AKP' ve 'Direne direne kazanacağız' sloganları ile Sevgi Yolu'na kadar yürüdü. Burada DİSK ve TTB, İHD ve ÖDP üyelerinin katılımıyla grup, Adnan Menderes Bulvarı'nda yürüyüş yaptı. Atatürk Kent Meydanı'na kadar yürüyen grup burada basın açıklaması yaptı. Aydın Emek Demokrasi ve Barış Platformu üyeleri adına basın açıklamasını yapan Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın, Ak Parti'nin mezhepçi ve milliyetçi politikaların bu saldırıya zemin hazırladığını iddia ederek, "AKP'nin mezhepçi ve milliyetçi Ortadoğu politikası ülkemizi patlamaya hazır bir mayın tarlasına dönüştürdü. Katiller sürüsü sivil ve masum demeden onlarca insanın ölümünü hedefleyecek eylemler gerçekleştirmektedir. Bugüne kadar katil IŞİD çetelerine karşı somut adım atmayanlar, cihatçı çetelere TIR'lar dolusu silah taşıyanlar, Suriye'de katliam yapan katilleri Türkiye topraklarında eğitip donatanların sorumluluğu saldırıyı gerçekleştirenlerden az değildir" dedi.

Türkiye'de gerici çetelerin ellerini kollarını sallayarak dolaştığını söyleyen Aydın, "Öfkemiz büyük. Sözün bittiği noktadayız" diye konuştu. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasının ardından, protestocu grup olaysız dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın - Suruç'taki Bombalı Saldırı Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement