Babaları beldelerinin ilk, kendileri ise son belediye başkanı - Son Dakika
Güncel

Babaları beldelerinin ilk, kendileri ise son belediye başkanı

Babaları beldelerinin ilk, kendileri ise son belediye başkanı

ASLAN TEKTAŞ - Malatya'nın Darende ilçesine bağlı olan ve Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında mahalleye dönüştürülecek Ayvalı ve Yenice beldelerinde görev yapan belediye başkanları Hamit Demi...

08.12.2013 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ASLAN TEKTAŞ - Malatya'nın Darende ilçesine bağlı olan ve Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında mahalleye dönüştürülecek Ayvalı ve Yenice beldelerinde görev yapan belediye başkanları Hamit Demir ve Ufuk Yücel, babalarının ilk belediye reisi olduğu memleketlerinin son başkanı olarak kayıtlara geçecek.

Ayvalı Belediye Başkanı Hamit Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayvalı Belediyesinin 1964 yılında kurulduğunu söyledi.

Beldenin ilk belediye başkanının babası Bekir Demir olduğunu anlatan Demir, "Babam, 1964-1969 yıllarında başkanlık yaptı. Ardından bir 5 yıl ara verdikten sonra ikinci kez 1974 yılında belediye başkanı seçildi. Babam, 1977 yılında görevinin başındayken rahatsızlanarak yaşamını yitirdi" dedi.

Babasının ilk başkanlık döneminde dünyaya geldiğini belirten Demir, "Ben 1966 yılında doğmuşum. Ayvalı Belediyesinde 19 yıl yazı işleri müdürlüğü yaptım. 2009 yılında halktan gelen yoğun teveccüh sonucu aday olduktan sonra seçilerek belediye başkanı oldum. Nasip böyleymiş. Zamanında vatandaşlardan 'başkan ol' diye çok talep gelmişti. Demek ki son belediye başkanı biz olacakmışız. Babamın kurucu başkanı olduğu belediyenin son başkanı olarak görev yapıyorum" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında ile mahalleye dönüştürülecek Ayvalı'nın Darende'nin en büyük beldesi olduğunu ifade eden Demir, beldeye önemli hizmetlerde bulunduğunu söyledi.

- Yenice Belediye Başkanı Ufuk Yücel

Yenice Belediye Başkanı Ufuk Yücel ise babası Mehmet Rüştü Yücel'in 1989 yılında belediye statüsü kazanan Yenice'ye kurucu belediye başkanı olarak birçok hizmet yaptığını belirterek, "Babam, belediye binası yapılması, içme suyu şebekesinin döşenmesi, iş makineleri alınması, düğün salonu yapılması, Tümülüs Parkı'nın turizme kazandırılması ve mahalle yollarının açılması gibi çok önemli hizmetlerde bulundu" diye konuştu.

Babasından 20 yıl sonra belediye başkanı seçildiğini dile getiren Yücel, "Biz de tahrip olan Tümülüs Parkı'nda onarımlar yaptık. Sosyal tesislerimizi onararak vatandaşımızın hizmetine sunduk. Kanalizasyon şebekesi döşenmesi ve dere ıslahı gibi birtakım çalışmalar gerçekleştirdik" dedi.

Malatya'nın büyükşehir olmasıyla Yenice'nin Darende'ye bağlı bir mahalle olacağını kaydeden Yücel, "Bizim gibi belde belediyeleri kapanıyor. Babam Yenice'nin ilk belediye başkanı olarak görev yaptı. Ben de son belediye başkanı olarak hizmeti tamamlayacağım" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Babaları beldelerinin ilk, kendileri ise son belediye başkanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement