Bağımlılığa karşı farkındalık için tasarlanan afişler sergilendi - Son Dakika
Güncel

Bağımlılığa karşı farkındalık için tasarlanan afişler sergilendi

Bağımlılığa karşı farkındalık için tasarlanan afişler sergilendi

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı'nın, gençlerin bağımlılıklara karşı dikkatini çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği 'Bağımlılığa karşı sanatın gücü' konulu 'Genç Sanat: 5'inci Afiş Tasarım Yarışması'nda dereceye giren tasarımlar, Ankara'da sergilendi.

28.12.2022 16:33  Güncelleme: 16:39

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı'nın, gençlerin bağımlılıklara karşı dikkatini çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği 'Bağımlılığa karşı sanatın gücü' konulu 'Genç Sanat: 5'inci Afiş Tasarım Yarışması'nda dereceye giren tasarımlar, Ankara'da sergilendi.

Ankara Resim ve Heykel Müzesi'ndeki sergiye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz da katıldı. Bakan Yardımcısı Yavuz, yarışmayla bağımlılığa dikkat çekmek istediklerini belirterek, "Bakanlık olarak en sevdiğimiz yarışmalardan bir tanesi. Bu sene de yine çok güzel, çok anlamlı bir teması vardı; bağımlılıkla mücadele. Bağımlılık tabii ki çeşitli türleri ile aslında hepimizin hayatındaki önemli etkilerden bir tanesi. Sigara ile başlıyor, 'alkol bağımlılığı', 'madde bağımlılığı', 'teknoloji bağımlığı' diye devam ediyor. Bunların hepsi belli bir noktayı geçtiğinde tabi ki hayatımızda sorun yaşatan konular. Biz bu konuyu işlemek istemiştik, çok da ilgi gördü yarışmamız" diye konuştu.

Bağımlılıkla mücadelede sanatın etkisinin önemine dikkat çeken Yavuz, "Sanat bağımlılık başta olmak üzere pek çok musibetle başa çıkmamın en iyi yollarından bir tanesi. Sanat her zaman insanlara ve toplumlara iyi geliyor. Sanatın iyileştirici bir yönü var. Bizi burada sanatla bağımlılık konusunu bir araya getirirken aslında bu konuya dikkat çekmek istemiştik. Çocuklarımız, gençlerimiz, bizler aslında hayatımızda ne kadar sanat müziğe yer ayırırsak bağımlılık gibi kötü alışkanlıklardan o kadar uzak durma şansımız var. Hayata pozitif bakma; daha verimli, daha üretken bireyler olma konusunda sanat hepimize her zaman iyi geliyor. Bu dendenle de bu tarz çabaların sanat boyutunda yer almasını da son derece önemli buluyoruz" dedi.

Başvurusu kabul edilen 116 afiş tasarımının seçici kurulca değerlendirildiği yarışmada; 'başarı ödülü'ne layık görülen 4 sanatçı ayrı ayrı 9 bin lira, 'mansiyon ödülü' verilen 4 sanatçı ayrı ayrı 5 bin lira ve eserleri sergilemeye layık görülen 24 sanatçı da yine ayrı ayrı 1000 lira para ödülü aldı. Sergi, 28 Ocak'a kadar açık olacak.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bağımlılığa karşı farkındalık için tasarlanan afişler sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement