Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi Açılışı - Son Dakika
Güncel

Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi Açılışı

Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi Açılışı

Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi açılışını Royal Filarmoni Orkestrası'yla yaptı.

19.12.2011 10:30

Başakşehir Belediyesi tarafından İstanbullulara kazandırılan ve dünya standarlarında bir merkez olarak inşaa edilen Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi açılışını 18 Aralık Pazar akşamı Birleşmiş Krallık'ın en prestijli orkestralarından Royal Filarmoni Orkestrası'yla yaptı.

Dünya standartlarında inşa edilerek İstanbullulara armağan edilen Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi açılışına ve Royal Filarmoni Orkestrası'na ilgi büyük oldu.

Siyaset, sanat ve iş dünyasından bir çok ismin hazır bulunduğu geceye katılanlar arasında Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da vardı.

Ayrıca sanat dünyasından Nedim Saban, Suna Keskin, Harun Kolçak, Gülgün Feyman, İzzet Günay, Uğur Arslan da açılışa katılan isimler arasındaydı.

Konser öncesi ev sahibi Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın Bahçeşehir Kültür Merkezi'ni anlatan konuşmasının ardından, sahneye çıkan Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın İstanbul'un dünya standartlarında olduğuna dair kısa konuşmasının ardından kendisine taktim edilen hediyeyi kabul ederken: "Aslında benim size bir hediye vermem gerek, böyle bir merkezi hizmete açtığınız için" dedi.

80 kişilik orkestra ekibi, Orkestra şefi Grzegorz Nowak ve solist Chloe Hanslip ile sahne alan Royal Filarmoni Orkestrası unutulmayacak bir performans ile bu özel geceyi taçlandırdı.

İzleyenlerin kulaklarının pasını silen konser sonrası kulise giden Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Royal Filarmoni orkestrası şefi Grzegorz Nowak'ı bu güzel konser için tebrik etti.

Bu çok özel açılışla ilgili olarak konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlut Uysal: " Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi'ni İstanbulluların hizmetine açmaktan dolayı çok mutluyuz. Dünya standartlarında bir merkeze kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz. Hedefimiz bu merkezi ilerleyen yıllarda, bir kültür kompleksi haline getirmek. Çok özel bir salon yaptık, açılışımızı da Royal Filarmoni Orkestrası'yla gerçeklşetirdik.. Tam teşekküllü ve büyük etkinliklere ev sahipliği yapabilecek kapasite ve donanımdaki salonumuzda bundan sonra da iddialı projelere imza atmayı hedefliyoruz" diyerek mutluluğunu dile getirdi.

1219 kişilik oturma kapasitesi ve 570 metrekare sahneye sahip olan Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi, aynı zamanda sahne teknik özellikleriyle de dikkat çekiyor. Döner ve hidrolik sahnesi ve sofist ve derinlik özellikleriyle de büyük ve iddialı performanslar ve etkinlikler için uygun olan salon pek çok önemli uluslararası kültür ve sanat organizasyonuna ev sahipliği yapmaya hazır. Ayrıca, 25 kişilik duyma özürlüler için özel iletişim bandı ve simültane çeviri sistemleri ile de İstanbul'un konferans salonu sıkıntısına çözüm olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement