Bozdağ: 17 Aralık'ta Emniyet Müdürü'ne Talimat Vermedim - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bozdağ: 17 Aralık'ta Emniyet Müdürü'ne Talimat Vermedim

Bozdağ: 17 Aralık\'ta Emniyet Müdürü\'ne Talimat Vermedim
12.01.2014 23:23  Güncelleme: 09:38

Adalet Bakanı Bozdağ, 17 Aralık operasyonuyla ilgili iddiaları cevapladı, "İstanbul'a gidip Emniyet Müdürü'ne talimat vermem söz konusu değil." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 17 Aralık operasyonunda İstanbul'a giderek Emniyet Müdürü'ne talimat verdiği iddialarını yalanlayarak, "İstanbul'a gidip İstanbul Emniyet Müdürüne talimat vermem söz konusu değildir." dedi.

"ANKARA'DAYKEN BENİ İSTANBUL'DA GÖSTERDİLER

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin, Adalet Komisyonu'nda üçüncü gün görüşmelerinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da hazır bulundu. Komisyonda söz alan Bozdağ, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda İstanbul'a gidip Emniyet Müdürüne talimat verdiği iddialarını da yalanlayarak, "Benim İstanbul'a gidip İstanbul Emniyet Müdürü'ne talimat vermem söz konusu değildir. Ankara'da olduğum bir vakitte beni İstanbul'da gösterme maharetini gösterdiler. Bir gazetede bu yönde haber çıktı. O haber çıkınca bizzat tekzip ettim." dedi.

##5536749##
##5536702##

SAVCI ÖZ'ÜN "BAŞBAKAN BANA 2 KİŞİ GÖNDERDİ" SÖZLERİ

Zekeriya Öz'ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yüksek yargıdan 2 kişinin kendisi ile görüştüğü iddiaları hakkında ise Bozdağ, şunları söyledi:

"Bir savcı 2 tane yüksek yargıdan kişinin kendisine gelerek bir takım şeylerde bulunduğunu ifade etti. Bu ifade başbakanımız tarafından bizzat iftira olarak nitelendirildi, yalanlandı. Daha sonra da ima edilen isim verilmeden de ifade edilen isimler sayın Nihat Ömeroğlu hem de Cirit tarafından böyle bir şey olmadığı açıkça ifade edildi. Mesela orada diyor ki, 'İddia ettiği hususular bir araya geldiğimizde hiçbir zaman konuşulmamıştır.Tekrar ediyorum, başbakan tarafından görevlendirilmem tehdit etmem soruşturmayı kapatmam asla söz konusu değildir diye bunları tekzip etmişlerdir."

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bozdağ: 17 Aralık'ta Emniyet Müdürü'ne Talimat Vermedim - Son Dakika


Advertisement