Chp Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis'e sunduğu "Başbakanlık Sarayı (Cumhurbaşkanlığı Sarayı) bir ülkede kalkınmışlığın göstergesi midir? 1 milyar 568 milyon TL ödeneğin ne kadarı söz konusu bina için kullanılmıştır? Bir ülkede kalkınmışlığın göstergeleri nelerdir? Söz konusu bina için bütçe ödeneğinin hangi kalemlerinden ne kadar harcama yapılmıştır?" şeklindeki soru önergesine cevap Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, Tanrıkulu'nun önergesine yaklaşık iki ay önce Başbakanlık'tan yapılan basın açıklamasını aynen göndererek, "Türkiye büyümektedir. Ülkemiz dünyada hak ettiği yeri hızla alırken temsil ve hizmet imkanlarının aynı şekilde büyümesinden ve milletimize layık standartlara ulaşmasından kimse rahatsız olmamalıdır. Tamamen art niyetli polemikler yapılması kimseye fayda sağlamamaktadır" diyerek yanıt verdi.
"TAMAMEN ART NİYETLİ POLEMİKLER YAPILMASI KİMSEYE FAYDA SAĞLAMAMAKTADIR"
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Tanrıkulu'nun soru önergesine 6 Kasım 2014 tarihinde Başbakanlık'tan yapılan basın açıklamasının kopyasını göndererek şu yanıtı verdi: "Son dönemde cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık hizmet binaları üzerinden yapılan tartışmalarda kamuoyunun yanlış yönlendirildiği görülmektedir. Bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık binaları her şeyden önce şahıslara değil bu hizmet makamlarına tahsis edilmiştir. Milletimizin oylarıyla bu görevlere gelen devlet ricali görevde kaldıkları süre içinde bu imkanları devlete ve millete hizmet yolunda kullanacak anayasal çerçevede demokratik seçimlerle görevden ayrıldıklarında yerlerine gelenlere emaneti teslim edeceklerdir. Tüm bu imkanların gerçek sahibi sadece millettir. Emanetin kime verileceğine de yine sadece aziz milletimiz karar verecektir. Milletimizin ve devletimizin itibarını temsil eden hizmet binaları üzerinden, tamamen art niyetli polemikler yapılması kimseye fayda sağlamamaktadır. Bugüne kadar başta yargı kurumları, bakanlıklar ve bir çok kamu binaları için büyük yatırımlar yapılmış devletimizin bir çok birimi hizmetin gereğine yakışır imkanlara kavuşturulmuştur. Türkiye büyümektedir. Ülkemiz dünyada hak ettiği yeri hızla alırken temsil ve hizmet imkanlarının aynı şekilde büyümesinden ve milletimize layık standartlara ulaşmasından kimse rahatsız olmamalıdır."
"KAMU YATIRIMLARINI HIZLANDIRMA ÖDENEĞİ CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI'NIN YAPIMI İÇİN NEDEN KULLANILMIŞTIR?"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis'e sunduğu soru önergesi şu şekildeydi: "Başbakanlık Sarayı (Cumhurbaşkanlığı Sarayı) bir ülkede kalkınmışlığın göstergesi midir? 1 milyar 568 milyon TL ödeneğin ne kadarı söz konusu bina için kullanılmıştır? Bir ülkede kalkınmışlığın göstergeleri nelerdir? Söz konusu bina için bütçe ödeneğinin hangi kalemlerinden ne kadar harcama yapılmıştır? Yapılan tüm harcamaların toplam tutarı nedir? Kalkınma Bakanlığının kalkınma plan ve programlarını hangi kriterler çerçevesinde hazırlamaktadır? Kalkınma plan ve programlarının uygulanmasında öncelikler var mıdır? Varsa bu öncelikler nelerdir? Başbakanlık Sarayının (Cumhurbaşkanlığı Sarayının) yapımı Türkiye'de kalkınma önceliği midir? Kalkınma Bakanlığı 2007-2014 yılları arasında 30 Eylül tarihi itibariyle hangi projeleri gerçekleştirmiştir? Kalkınma Bakanlığı'nın 2007-2014 yılları arasında planlayıp gerçekleştiremediği projeler hangileridir? Projelerin uygulanamamasının sebebi nedir? Kalkınma Bakanlığının kalkınma plan ve programları doğrultusunda yürütülen faaliyetler için kaynak sıkıntısı çektiği iddiası doğru mudur? 2012-2014 yılları arasında 30 Eylül tarihi itibariye kamu yatırımlarını hızlandırma ödeneğinden yapılan harcama tutarı nedir? Kamu yatırımlarını hızlandırma ödeneği hangi şartlarda kullanılmaktadır? Kamu yatırımlarını hızlandırma ödeneği Başbakanlık Sarayının (Cumhurbaşkanlığı Sarayının) yapımı için neden kullanılmıştır?
"CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYININ İSMİNİN "AK SARAY" OLACAĞI İDDİASI DOĞRU MUDUR?"
Kalkınma Bakanlığına Başbakanlık Sarayının (Cumhurbaşkanlığı Sarayının) bir an önce bitirilmesi için talimat verildiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bu talimatı kim vermiştir? Cumhurbaşkanının "Yeni yapılan binalara Cumhurbaşkanlığı olarak taşınmayı planlıyoruz. Şu andaki Cumhurbaşkanlığı binasına da, aynı zamanda konutlara da Başbakanımızın taşınmasını aramızda planlamış durumdayız." ifadesi doğrultusunda, Başbakanlık Sarayının Cumhurbaşkanlığı Sarayı olarak kullanılması için yapılan bir protokol var mıdır? Varsa içeriği nedir? AOÇ'de yapımı devam eden Başbakanlık Sarayının (Cumhurbaşkanlığı Sarayının) isminin "Ak Saray" olacağı iddiası doğru mudur?"
Son Dakika › Güncel › Bakan Cevdet Yılmaz'dan Tanrıkulu'na 'Cumhurbaşkanlığı Sarayı' Yanıtı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?