Bakan Eker, İl Müdürlüğü Binası Açılışına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bakan Eker, İl Müdürlüğü Binası Açılışına Katıldı

Bakan Eker, İl Müdürlüğü Binası Açılışına Katıldı

ŞIRNAK (İHA) – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Şırnak’ta tarım ve hayvancılık alanında yüzde 50 hibe desteği verdiklerini belirtti.

07.03.2014 18:46

ŞIRNAK (İHA) – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Şırnak'ta tarım ve hayvancılık alanında yüzde 50 hibe desteği verdiklerini belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Şırnak'ta yeni yapılan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü binası açılışına katıldı. Açılışta konuşma yapan Bakan Eker, Şırnaklıların üretim yapmakla kalmasını istemediğini, Şırnaklı müteşebbislerin bir tarımsal ürün işaret tesisi kurmalarını istedi. Eker, "Süt işleme tesisi olur, et işleme tesisi olur, bal işleme tesisi olur, buna benzer tesisler olur. Bunları yapsınlar, bunun yatırımının yüzde ellisi vergi indirimine kadar biz hibe olarak karşılayalım. Böylece bir Şırnaklı gençle orada çalışsın, işsiz bir kardeşimiz bununla iş sahibi olsun. Gayemiz bu. Bu şekilde biz Şırnak'ta 16 tane projeyi yüzde 50 hibe destek vermek suretiyle tamamladık. Hizmette şuan. Çiftçilik yapanda, hayvancılık yapanda kullandığı makineyi arttırsın, tarımı daha verimli daha modern daha ileri teknolojiyle" dedi.

Şırnak Valisi Hasan İpek ise, "Kamu kurumları olarak ciddi bina ihtiyacı var. Siz tarım bakanlığı olarak bu il müdürlüğü binasını yaparak sadece tarım bakanlığının ihtiyacını değil, gerçekten birçok kurumumuzun da ihtiyaçlarını giderdiniz. Böyle bir binayı Şırnak'a hediye ettiğiniz için, ayrıca açılışına da teşrif ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Yaldız da, 2010 yılında yapımına başlanan 3 milyon 249 bin liraya mal olan hizmet binanın, bin 505 metrekarelik lojmanı ile birlikte 5 bin 636 metrekarelik kapalı alana sahip olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Bakan Eker ve beraberindekiler arıcılık malzemelerini Şırnaklı çiftçilere dağıttıktan sonra hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Bakan Eker'in yanı sıra Şırnak Valisi Hasan İpek, AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, eski Devlet Bakanı Salih Yıldırım, AK Parti Şırnak Belediye Başkan adayı Ahmet Hamdi Yıldırım ve çok sayıda partili katıldı. Bakan Eker, AK Parti seçim bürosu açılışı ardından Şırnak'tan ayrıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Eker, İl Müdürlüğü Binası Açılışına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement