Bakan Eroğlu Gülcan Mıngır ile Temel Attı - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu Gülcan Mıngır ile Temel Attı

Bakan Eroğlu Gülcan Mıngır ile Temel Attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde bayramlaşma töreninin ardından Döğer beldesinde, Emre Göleti Sulaması ile Bayramaliler Göleti Sulaması'nın ortak temel atma törenine katıldı.

21.08.2012 16:24

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde bayramlaşma töreninin ardından Döğer beldesinde, Emre Göleti Sulaması ile Bayramaliler Göleti Sulaması'nın ortak temel atma törenine katıldı. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 3000 metre engellide Avrupa Şampiyonu olan Gülcan Mıngır da Bakan Eroğlu ile birlikte temel atma törenini gerçekleştirdi.

Döğer'de ve Bayramaliler'de temeli atılan tesis ile birlikte 800 dekar tarım arazisinin suya kavuşacağı belirtildi. Mart ayında çalışmalarına başlanan Döğer Emre Göleti ve Sulaması projesinin toplam maliyetinin 1 milyon 400 bin lira olduğu kaydedildi. Her iki projenin de Nisan ve Mayıs aylarında bitirileceği belirtilirken, projelerin hayata geçmesiyle birlikte bölgedeki çiftçilerin gelir artışı sağlayacağı bildirildi.

İhsaniye'nin ardından beraberindekilerle birlikte İscehisar ilçesine bağlı Karaağaç köyüne geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, köy meydanında coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Kendisini bekleyen vatandaşlarla bayramlaşan Bakan Eroğlu, İscehisar'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Konuşmasının başında Şırnak'ta kaza sonrası şehit olan 10 askeri rahmetle anan Bakan Eroğlu, "Askerimizi taşıyan bir minibüsümüz kaza geçirdi. 10 şehidimiz var. Milletimizin başı sağ olsun. Ateş düştüğü yeri yakıyor ama inşallah onların acılarını paylaşıyoruz. Terör belasını da Allah başımızdan def etsin. Bu vatan bu millet seve seve canını vermeye hazırdır. 3-5 çapulcuya meydan bırakacak değiliz. Cenabı Allah kitabı keriminde 'şehitler ölmez, biz onları bir şekilde besleriz siz onları görmezsiniz. Şehitler ölmez' buyuruyor. Bizim dinimizde peygamberlikten sonra en yüksek makam şehitlik makamıdır. Daha da güçlü olacağız. Biz biliyoruz bunlar sadece 3-5 çapulcu değil bu terör örgütüne kimlerin destek verdiğini biliyoruz. Bu coğrafyada ayakta kalmak için güçlü olmak gerekiyor. İnşallah Türkiye çok daha güçlü olacak. Atalarımız dört kıtada at oynatmış. İnşallah bizde 26. sıradan aldığımız ekonomiyi 16. sıraya yükselttik. 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti 100. yılını kutlayacak. İnşallah o zaman ülkemiz ekonomisini dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Düşmanlar çatlasın biz Türkiye'yi daha da büyüteceğiz" diye konuştu.

ZAFER'İN 90. YILINDA 90 MİLYONLUK 25 TESİS

Zaferin 90. yılında 25 tesisin müjdesinin verildiğini belirten Bakan Eroğlu, "Biz her milli ve dini bayramda müjde veriyoruz. Bugüne kadar 76 tane müjde verdik. Dün de Afyonkarahisar'da Ramazan Bayramı'nda 3 müjde verdik. Zafer Bayramı'nda da 3 müjde vereceğiz. İscehisar bundan çok fazla nasibini aldı. İnşallah şimdi karaağaç göleti ve sulamasının da temelini atacağız. DSİ'nin çalışanlarına teşekkür ediyorum. Projesini çok hızlı yaptılar. Geçmişte 2003 yılında ben DSİ Genel Müdürü olduğumda Afyonkarahisar'ın yeraltı sulaması için 400 bin TL ayırmışlar. Biz ise 100 milyon TL ayırdık. Farkımız bu. 400 bin TL nere, 100 milyon TL nere. Biz sizlere kendimizi hizmetkar olarak atadık. Mademki bu topraklar içinizden eni çıkarmış yetiştirmiş, bende bu borcumuz ödemeye çalışıyorum" şeklinde konuştu.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ise, İscehisar'ın ve Karaağaç'ın hizmetkarı olduğunu belirterek, "Hepimiz size hizmet etmek için varız. 2002 yılında AK Parti kurulduğunda da en büyük desteği burası vermişti. 2007 ve 2011'de de bize destek verdiniz. Hükümetimiz ve partimiz her zaman sizle birlikte milletimizin emrinde olacaktır. Hükümetimiz bu hizmetleri devlet eli ile yapmakta. Burada emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Zaferin 90. yılında Afyonkarahisar'a 90 milyon TL'lik hizmetin temelinin atılacağını aktaran Milletvekili Ürün, şöyle konuştu:

"Bu hizmetler sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ve TOKİ'nin hizmetleridir. Hükümetimizin, tüm bakanlıklarının hizmetleri devam etmektedir. Kurban Bayramı'nda bundan daha büyük bir hizmet bedelinin temelini atacağız. Siyaset bir hizmet sanatı siyaseti bu hale getiren sizlersiniz. Maalesef kötü alışkanlıklarımız yüzünden en son 28 Şubat sürecine kadar halkın oyu hep kesintiye uğratıldı. 2002 yılında AK Parti'nin iktidara gelmesi ile birlikte sizlerin verdiği helal ve güçlü oylarla inşallah bir daha kesintiye uğramayacak şekilde demokrasi gelecek. Sizin iradeniz hakim oldu. Sizin iradeniz devam ettikçe bu ülkeye hizmet devam edecektir."

Bakan Eroğlu ile birlikte temel atma törenlerine, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, Orman Bölge Müdürü, DSİ Bölge Müdürü ve daire müdürleri de katıldı.

İscehisar'ın Karaağaç köyüne yapılan Karaağaç Göleti ve Sulaması ile 2 bin 560 dekar tarım arazisinin suya kavuşacağı belirtildi. Haziran ayında yapım çalışmalarına başlanan tesisin 2014 yılında bitirilmesi planlanırken, projenin toplam maliyetinin 6 milyon TL olduğu bildirildi. Projenin hizmete girmesi ile birlikte yıllık 1 milyon 820 bin TL gelir artışı sağlanacağı kaydedildi.

Bakan Eroğlu ve beraberindeki heyet buradaki törenin ardından İscehisar merkezde de vatandaşlarla bayramlaştı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu Gülcan Mıngır ile Temel Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement