Bakan Işık: "Mkek'yi Özelleştirme Diye Şu An Bir Şey Yok" - Son Dakika
Güncel

Bakan Işık: "Mkek'yi Özelleştirme Diye Şu An Bir Şey Yok"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKEK) özelleştirileceği iddialarına ilişkin, "Özelleştirme diye şu an bir şey yok.

12.02.2017 00:21

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKEK) özelleştirileceği iddialarına ilişkin, "Özelleştirme diye şu an bir şey yok. Ancak ihtiyaç duyulan yeniden yapılandırmayı, inşallah oradaki işçi kardeşlerimizle, sendikalarımızla birlikte yeniden yapılandırma çerçevesinde değerlendiriyoruz." dedi.

Işık, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen AK Parti Kırıkkale İl Danışma Meclisi Toplantısı'ndaki konuşmasında, MKEK'in kendisinin sorumluluğunda olduğunu ve yeniden yapılandırdıklarını söyledi.

Bu yapılandırmanın güçlü olacağını belirten Işık, şöyle konuştu:

"Çünkü, Türk Savunma Sanayisi için MKEK vazgeçilmez kurumlarından bir tanesidir. Zaman içerisinde bünye hantallaşmış. Bunu görüyoruz. Orada çalışan arkadaşlarımızda daha önce geldiğimde bunu bana ifade ettiler. Yeniden yapılandıracağız. Çok daha güçlü bir MKEK ile karşılaşacaksınız. Özelleştirme diye şu an bir şey yok. Ancak ihtiyaç duyulan yeniden yapılandırmayı, inşallah oradaki işçi kardeşlerimizle, sendikalarımızla birlikte yeniden yapılandırma çerçevesinde değerlendiriyoruz. Amacımız, MKEK'i hantal yapısından kurtarmak, çok daha güçlü, dinamik ve sadece Türkiye'nin değil bölgedeki en önemli mühimmat üreticisi konumuna tekrar getirmek. Bunun için çalışmalarımız sürüyor."

Programa, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay ile çok sayıda partili katıldı.

(Bitti)

Bakan Işık: "Mkek\'yi Özelleştirme Diye Şu An Bir Şey Yok"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Işık: 'Mkek'yi Özelleştirme Diye Şu An Bir Şey Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement